Sveriges häftigaste handbollsklubb

Krönika: Syskonkärlek

2020-12-03

Jesper Larsson krönikerar inför kvällens Skånederby:

Vissa lag trivs man bättre med än andra. Ystads IF är definitivt ett i den första kategorin. Vi gnabbas och bråkar emellanåt men det finns en respekt mellan klubbarna som (tror jag) inte är allmän i Handbollsligan. När vi pratas vid finns det alltid en allvarlig men hjärtlig ton och jag känner att vi gläds med varandra när det går bra. Det kanske är så enkelt att vi behöver varandra.

Di vide från sydkusten är en institution i Handbollssverige och de precis som vi har gått igenom tuffa tider innan det vände. De investerar i bra handbollsspelare, utbildning på både dam- och herrsidan, har en sund ekonomi och har ambitioner med sin verksamhet. Säkerligen ambitionen att ta SM-guld så småningom och det är ingen omöjlighet, även om det är 19 år sedan det hände senast. Då med Kent-Harry Andersson som tränare och spelare som Per Carlén, Robert Andersson och Patrik Liljestrand.

Nu heter tränaren Oscar Carlén och spelarna att hålla reda (lite extra) på är Kim Andersson och Ludvig Hallbäck. Oscar klev in som huvudtränare inför den här säsongen och har fått ihop en bra grupp där tydlighet är ledordet. Vår uppgift i dagens match blir att bringa lite oreda i denna tydlighet, annars kan det bli riktigt tufft.
På tal om tufft så är schemat just nu mördande. Match i tisdags, match idag, ny match mot YIF på söndag för att avsluta veckan i Slovakien på tisdag. Det blir något att bita i för killarna som jag verkligen hoppas orkar ladda om mellan kamperna. I tisdags mot Tatran Presov såg det stundtals riktigt trevligt ut och förhoppningen är att det gör det även idag.

Även om schemat är späckat så är killarna på gott humör. Vi håller det nästan för självklart att spelare som Adam Nyfjäll och Markus Olsson ska vara bra men det är roligt att se att de unga tar för sig. Jag tänker på Kristianstadkillarna Albin Selin, Johan Nilsson, Gustaf Banke och William Bengtsson. Men även Ludvig Jurmala och Grega Ocvirk. De får chansen och tar chansen, precis som det ska vara.

Vi har firat in 1:a advent och julen närmar sig. Det blir säkerligen ingen jul i vanlig bemärkelse, men vi har en lite tips. Via vår hemsida hittar ni IFK-shopen där det säkert går att hitta något till alla. Tröjor, halsdukar, smycken, gosedjur osv. Gå in och ta en titt!
Dags för match!

Till nyhetsarkivet