Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad har sorg

2021-01-08

Det är med stor sorg i hjärtat vi måste meddela att vår fina varma kloka kollega, vän, lagkamrat och stora supporter Albin Lindström inte finns med oss längre.
Albin blev endast 20 år. Saknaden efter honom kommer vara enorm och som beskrivs väldigt väl nedan av en av Albins lagledare från IFK Kristianstads P-00.
Vi tar med oss alla härliga minnen.

Det smärtsamma beskedet om Albins Lindströms bortgång nådde mig idag.

Albin, denna varma och fina människa som ville allt och alla gott. 
Han var en obotlig optimist och en lagspelare i dess rätta bemärkelse. Oavsett om Albin spelade eller inte så höll han IFK-fanan högt, högst av alla faktiskt! Han älskade att vara en del av ett lag. I just det lag som jag fick förmånen att vara ledare för, IFK pojkar 00 spelade Albin i nästan 10 år.

Även efter att Albin valde att lägga skorna på hyllan så fortsatte han sin handbollsresa, genom att vara en hängiven supporter, både till pojkar 00 och till IFK Kristianstads representationslag. 

Han blev också tränare för ett antal ungdomslag i IFK, nu senast för pojkar 09. Han startade utöver nämnda tränarkarriär en annan karriär, nämligen den som domare. Albin kunde varenda regel och varenda tolkning av regelboken, han var som klippt och skuren i den rollen. Han som hade hållit oss ledare uppdaterade på regeländringar med mera under så många år, fick nu äntligen möjlighet att praktisera det. Han gillade verkligen att döma, och han gjorde det bra. 

Hans egenskaper lämpade sig väldigt väl, både som ungdomsledare och som domare. Han var lojal, rättvis, hängiven och engagerad men framför allt så behandlade Albin ALLA lika, ALLTID! 
Albin var verkligen moralens väktare.

Du var allas vän Albin. Var det någon som behövde en tröstande hand eller en klapp på axeln så var det alltid din hand som var först. Det finns inte många av din sort, sorten som alltid, utan undantag, sätter andras behov framför sina egna. Du var sån.

Det är med värme jag tänker på dig Albin, jag är glad att jag fick hänga med dig under dina år som handbollsspelare i IFK Kristianstad. Du har verkligen gjort avtryck hos mig och du kommer för alltid ha en given plats i mitt hjärta.

Tack för att jag fick lära känna dig Albin.

Du är saknad ❤️

//Niklas Fagerström

Till nyhetsarkivet