Sveriges häftigaste handbollsklubb

Adam Nyfjäll lämnar IFK Kristianstad

2021-02-09

IFK Kristianstad kan berätta att Adam Nyfjäll lämnar klubben i sommar för spel i Bundesliga.

Mittsexan kom till Kristianstad sommaren 2018 från danska Sönderjyske. Säsongen 19/20 tog IFK:s vicekapten emot priset som Handbollsligans bästa mittsexa, nu belönas han med spel i en av världens bästa ligor.

Adam som är inne på sin tredje säsong i klubben har skrivit ett 2-årskontrakt med HSG Wetzlar där han kommer att ersätta den tidigare Kristianstadsspelaren Anton Lindskog. Då Adam har ytterligare ett år kvar på kontraktet med Kristianstad innebär det att mittsexan köps loss.

-Att Adam lämnar för Bundesliga är bara naturligt. Han har haft en fantastisk resa hos oss och hans utveckling har gått stadigt uppåt. Vi gratulerar Adam till det nya kontraktet och önskar honom all lycka och vi gratulerar Wetzlar till en kanonvärvning både sportsligt och mänskligt , säger sportchefen Jesper Larsson.

IFK Kristianstad tappar en mycket duktig handbollsspelare och en väldigt omtyckt person. Både bland lagkompisarna och hos våra supportrar.

Adam Nyfjäll:

-Det var ett väldigt tufft beslut att lämna Kristianstad efter 3 säsonger i klubben. Jag är trivs bra i Kristianstad, en stad som jag tycker om och en klubb som jag är stolt över att spela i. Jag tar med mig jättemycket från min tid här, både som person och som handbollsspelare.

-Jag har alltid drömt om att få spela i Bundesliga och det är en barndomsdröm som nu blir sann. Jag vill tacka alla i stan och för det intresse och engagemanget som finns runt klubben, det är unikt i Sverige. Det är ynnest och en ära att få vara i en klubb som betyder så mycket för så många. Men jag lämnar inte än och jag hoppas att vi får ses igen, avslutar Adam Nyfjäll.

Adam Nyfjälls kontrakt med HSG Wetzlar börjar att gälla från och med juli 2021.
IFK Kristianstad önskar Adam all lycka i sin nya klubb.

Adam NYFJÄLL

Position: Mittsex
Högerhänt
Längd: 196 cm
Vikt: 102 kg
Född: 1992-07-29
Tidigare klubbar:
Lysekils HK, Redbergslids IK, Kärra HF, GF Kroppskultur, Viking Stavanger HK, Falk Horten, Haslum HK, Sönderjyske.

Till nyhetsarkivet