Herrarnas första match avklarad!

2021-08-05

Herrarna har idag varit i Danmark och spelat träningsmatch. Efter den årliga traditionen med att välja platser i bussen, kom så bussen iväg mot
TMS Ringsted från danska högstaligan som stod för motståndet (och inbjudan, tack för det) i en klassisk liten dansk ”skolåda”.
1:a halvlek startade på bästa sätt med en 5-1 ledning efter 7-8 minuter. Några stressade anfall senare med följande kontringar för Ringsted hade matchen svängt till danskarnas fördel, 5-6…
Lite för många utvisningar under andra halvan av halvleken kostade kraft och resten av tiden följdes lagen åt och efter 30 minuter stod det 13-14 på måltavlan.
I andra fick vi till ett bättre försvarsspel där framförallt Banke växlade upp sig rejält i målet, och ett stabilt målvaktsspel fick till följd att vi kunde trycka bättre i kontringsspelet. Framåt blev det uppställda anfallsspelet också bättre i andra med tydligare spel och lite mer lugn. Efter ett litet ryck i mitten av halvleken blev det till slut en stabil seger med 26-25. Ringsteds reducering på straff i slutsekunden var bara kosmetik.
Markus nätade 6 gånger och Besard gjorde 5 mål (efter många fina passningar från Zoran) och Gustaf i mål får extra uppmärkasmhet idag. Extra plus också för Hampus Henningssons kompromisslösa försvarsarbete.

Ny match på onsdag och torsdag då vi möter ett annat danskt ligalag, Sönderjyske. Biljetter till dessa matcher finns att köpa HÄR