Sveriges häftigaste handbollsklubb

Lottning av åttondelsfinaler

2021-08-30

Gruppspelet i ATG Svenska cupen är färdigspelat. IFK Kristianstad vann sin grupp före Vinslövs HK och nu väntar ett spännande slutspel. Under måndagen lottas slutspelets åttondelsfinaler och som går att följa på Solidsport kl. 15.00.

Mötena i slutspelet spelas i bäst av två matcher enligt en modifierad europacupmodell, dock med en anpassning för ATG Svenska cupen. Om det sammanlagda resultatet efter två matcher är oavgjort avgörs vilket lag som avancerar genom shoot-out enligt Svenska Handbollförbundets regelbok. Det spelas alltså inte någon förlängning.

Åttondelsfinalerna är planerade att spelas den 4–5 och den 11–12 september. Anpassning av enskilda matchserier kan dock komma att göras, bland annat på grund av lags deltagande i Europacupspelet.

I ATG Svenska cupens slutspel används principen om fri lottning. I åttondelsfinalerna finns dock ett par begränsningar: dels får gruppetta inte möta annan gruppetta, dels får gruppetta inte möta tvåan från samma grupp. Gruppetta har fördel av att spela match två på hemmaplan.

Från kvartsfinal och framåt är lottningen helt fri.

ATG Svenska cupens tabeller beräknas enligt samma principer som i seriespelet, det vill säga att placering avgörs i första hand genom poäng, därefter målskillnad, antal gjorda mål och inbördes möte – i den ordningen. Skulle även det inbördes mötet vara lika avgörs ordningen genom avgörande match på neutral plan.

Se lottningen här

IFK Kristianstad vann grupp 6 i ATG Svenska Cupen och lottas därmed mot någon av tvåorna i de andra grupperna:
1 IK Sävehof
2 HK Varberg/HIF Karlskrona/YIF
3 HK Aranäs/HK Malmö/IK Baltichov
4 Redbergslids IK
5 Skånela IF
7 IFK Ystad
8 IF Hallby HK

Grupp 2 och 3 avslutas på onsdag.

Till nyhetsarkivet