Delad poäng mot IFK Ystad

2021-09-24

Kryss i Skånederbyt

Under fredagen gästade IFK Kristianstad seriekollegan IFK Ystad i ett hett derby mellan två lag som var i behov av poäng. En match som böljade fram och tillbaka, mellan två spelsugna lag. Trots att IFK Kristianstad förde matchen under den andra halvleken kunde IFK Ystad forcera in en kvittering till 24–24, vilket också blev slutresultatet.

Under fredagen vankades det ett riktigt kamratmöte. Detta när IFK Kristianstad gästade den skånska seriekollegan, IFK Ystad. Under matchens inledande minuter kändes det dock som att bortaspelarna satt kvar i spelarbussen, för hemmalaget var betydligt hetare överallt på banan. Ystad-spelarna firade stora triumfer i offensiven och i defensiven passade Henrik Nordlander på att agera mänsklig vägg, när IFK väl kom till lägen.

Den fina starten gjorde att IFK Ystad kunde gå upp till en komfortabel ledning i mitten av den första halvleken. Men då vaknade IFK Kristianstad ordentligt. Gustaf Banke fick tag på ett par bollar (innan han tvingades gå ut med en befarad huvudskada) och kontringarna kom som ett brev på posten. Där var det framförallt Markus Olsson och Emil Frend Öfors som visade framfötterna och duon bidrog också starkt till att gästerna faktiskt kunde ta ledningen innan halvtidspausen.

Men pendeln hann faktiskt svänga över ytterligare en gång innan halvtid. Då lyckades Nordlander få tag på ytterligare ett par bollar och framåt lyckades Ystad ta ledningen med 14–13, precis innan signalen för halvtidspaus ljöd.

Den andra halvleken började sedan mycket bättre än den första för IFK Kristianstad och när Emil Frend Öfors kontrade in 20–17, efter 42 spelade minuter, tvingades Sebastian Seifert ta timeout för sitt Ystad.

Efter detta fortsatte lagen att byta mål med varandra. I Kristianstad var det mycket tack vare Markus Olsson och Emil Frend Öfors, som fortsatte med sin individuella briljans. Bakåt klev Espen Christensen fram och visade varför han anses vara en av Handbollsligans bästa målvakter.

Inför de sista tio minuterna var det alltjämt en jämn match, där gästerna ledde med tre måls marginal. Men då vaknade Ystad på nytt och forcerade för att få med sig poäng från denna böljande handbollsmatch. Med sex minuter kvar hade man hämtat upp till underläge med 23–24 och bara minuten senare kvitterade Ystads Freddy Andersson på sin egen straffretur.

Men efter kvitteringen gick matchen i stå och lagen hade förtvivlat svårt i offensiven. Det var dock nära att Kristianstad fick med sig alla poäng hem till Kristianstad, men Markus Olssons skott gick precis utanför stolpen och lagen delade på poängen efter 24–24.

Ytterligare en oavgjord match och ytterligare en dramatisk match för IFK Kristianstad. Nästa match spelas hemma i Kristianstad Arena, mot IFK Skövde, då har publiktaket lättat och vi hoppas på ett kokande Coloseum.