Imponerande insats när publiken var tillbaka

2021-10-01

Tog meriterande seger mot Skövde

Imponerande insats när publiken var tillbaka i Kristianstad Arena
Äntligen var publiken tillbaka i Kristianstad Arena. Detta när IFK Kristianstad gästades av IFK Skövde under fredagskvällen. Då svarade de brandgula hjältarna för en storslagen insats inför en kokande hemmapublik. Efter en jämn första halvlek, kom rycket under den andra halvleken och hemmalaget kunde springa ifrån och vinna med 26–24.

Det var två lag med sviktande form som kom till avkast under fredagen. IFK Kristianstad hade noterats för en förlust och två oavgjorda, efter tre täta matcher under säsongsupptakten. Men detta var inget som syntes under den första halvleken. Båda lagen inledde matchen i ett rasande tempo och lagen följdes också åt i målprotokollet. I Skövde handlade det mesta om spelfördelaren Matias Helt Jepsen, som låg bakom det allra mesta i bortalagets anfallsspel. I försvaret handlade det mestadels om Fabian Norsten, som vaktade målet med bravur. I Kristianstad var det däremot mestadels Emil Frend Öfors och Markus Olsson som, återigen, imponerade med sin individuella skicklighet. Anförda av nyss nämnda duo lyckades IFK Kristianstad härda ut under den jämna första halvleken och gå till halvtidsvila i ledning med 11–10.

Om den första halvleken var jämn, var den andra halvleken en stor show för IFK Kristianstad. I defensiven gjorde kusinerna Henningsson ett gediget jobb för att stoppa Skövdes anfall och det som kom förbi mittblocket stoppades allt som oftast av Espen Christensen, som fick igång publiken ordentligt med sitt energiska målvaktsspel. Detta i sin tur ledde till att Kristianstad kunde trycka i både första- och andra fas. Där fortsatte Emil Frend Öfors att imponera, med sitt fina skytte och trygghet i läget. Dessutom visade nyförvärvet Vasja Furlan, varför han plockades in inför säsongen. Med sin fina genombrottskfraft och förmåga som spelfördelare skappade Furlan oreda i bortaförsvaret.

Efter en fin start på halvleken ryckte Kristianstad ifrån. Trots en stark forcering från Skövde i slutet, kunde Kristianstad hålla undan och vinna med 26–24, efter att Albin Sehlin spikat slutresultatet med matchens sista avslut.