Sveriges häftigaste handbollsklubb

Gustaf Banke förlänger med IFK Kristianstad

2021-10-09

IFK Kristianstad är väldigt glada över att kunna meddela att föreningen har förlängt kontraktet med Gustaf Banke ytterligare två säsonger. Den 22-årige målvaktens nya avtal gäller till och med 2024.

-Banke har för mig varit en stor positiv överraskning under min hittills korta tid i klubben. Jag visste att han var duktig, men jag har nu verkligen fått upp ögonen för hans nivå och internationella potential. Gustaf är en intelligent målvakt som också har en bra tävlingsmentalitet. Att han dessutom är en bra person gör denna kontraktsförlängning perfekt för IFK Kristianstad, säger tränaren Jonas Wille.

Gustaf Banke återvände till IFK Kristianstad från sin utlåning till HIF Karlskrona sommaren 2020. En lokal kille med rötterna i Åhus som utvecklas för varje år och som nu fortsätter i IFK Kristianstad ytterligare två säsonger.

-Jättekul att förlänga med IFK, jag har stora drömmar och ambitioner med klubben. Att förlänga var ett lätt beslut, jag trivs i klubben och jag har växt upp på läktaren och alltid haft en dröm om att spela inför Kristianstadspubliken. Jag ser fram emot nya framgångar tillsammans med publiken, säger Gustaf

Och fortsätter:

-Jag tycker att jag har växt både som person och som handbollsspelare sedan jag kom tillbaka från Karlskrona. Förra säsongen var svängig där jag fick lära mig mycket, att spela under press och tar ett större ansvar. Uppgifterna som man växer med och som jag tror kommer fortsätta att utveckla mig,avslutar målvakten.

Gustaf Banke

Position: Målvakt
Högerhänt
Längd: 191 cm
Vikt: 95 kg
Född: 1999-01-07
Tidigare klubbar:
Åhus Handboll
HIF Karlskrona
Aktuell: Förlängt sitt kontrakt med IFK ytterliggare två säsonger

Till nyhetsarkivet