Sveriges häftigaste handbollsklubb

Bli en nyckelspelare i vårt volontärsgäng

2021-10-13

Säsongen 2021–2022 är igång och äntligen har publiken fått komma tillbaka till Arenan igen. Vi har en stark strävan efter att leverera Sveriges bästa handbollsevent och vid varje hemmamatch i Kristianstad Arena jobbar runt 100 personer med vårt matcharrangemang. Då vi arrangerar Sveriges största handbollsevenemang är föreningen i behov av fler som vill vara med och bidra.

Att jobba som volontär kring våra matcher är fantastiskt roligt. Du blir del av ett härligt gäng samtidigt som du träffar passionerade supportrar vid varje match i Kristianstad Arena.

Vi söker i första hand personer som vill hjälpa till som läktarvärdar och scanningpersonal men även till andra uppgifter som säkerhetsteam, mediavärdar, biljettförsäljning med mera.

Volontärerna som arbetar under våra matcher är IFK:s förlängda arm gentemot våra besökare, för att ge alla som kommer till våra matcher bästa möjliga service genom hälsa alla välkomna och att kunna svara på de frågor man kan ha rörande arrangemanget. Man får utbildning inom både service, HLR och säkerhet – allt för att ha rätt förutsättningar för att göra ett gott jobb.

Vad gör vi på matchdag?

Teamen samlas en stund innan vi öppnar dörrarna till publiken och går igenom dagens match tillsammans med övriga personalgrupper så alla har samma information inför arrangemanget. Sen går alla till sina respektive områden och efter avslutad match hjälps vi åt att plocka undan. På ett matcharrangemang finns det massor av andra områden där volontärer hjälper till, känner du att du har speciella kunskaper som kan komma till användning så säg gärna till, vi är alltid öppna för personer som vill bidra och hjälpa att skapa ett riktigt bra arrangemang runt våra matcher.

Varför behövs du?

Som Handbollsligans publikstarkaste lag innebär det ett stort evenemang med många besökare, där vi vill erbjuda en häftig upplevelse. Många kanske besöker Kristianstad Arena för första gången och behöver då hjälp med var de ska sitta, var man kan hitta toaletterna eller hur lång pausen är osv. Oavsett om man kommer för första gången eller inte missar en match, är alla välkomna och alla ska känna sig välkomna.

Vem är du?

De flesta bland våra ideella volontärer är IFK:are sedan många år tillbaka, alla av varierande ålder och bakgrund – precis som vår publik. Du är social, gillar att prata med folk och vill alltid göra ditt bästa för föreningen.

Vad får man?

Arbetet är ideellt – det utgår alltså ingen lön – men ger möjligheten och äran att hjälpa IFK inom mycket viktiga områden som gör att våra matcher går att genomföra. Men framförallt får du uppleva att vara en del i matchdagsorganisationen och lära sig arrangemangsarbete.

Vid varje match serveras grillad korv och dryck, samt föreningen står för kläder (pikétröja/hoodie) att bära under matcherna till all ideell personal. Dessutom åker vi varje säsong gemensamt på en bortamatch och vi både startar och avslutar säsongen ihop med trevliga aktiviteter.

Välkommen med din ansökan, där du gör en kort beskrivning av dig själv, genom att ringa eller sms:a till Ingvar Widell på 070-6007063

Vi ser fram emot din ansökan.

Till nyhetsarkivet