Sveriges häftigaste handbollsklubb

Anton Hallbäck inför mötet mot sina tidigare lagkamrater

2021-10-21

IFK Kristianstad förbereder sig för att ta emot ett hungrigt Önnereds HK i Kristianstad Arena. Anton Hallbäck har inlett säsongen 2021/2022 starkt och leder den interna assistligan i IFK Kristianstad. På måndag väntar match mot Önnered och Antons tidigare lagkamrater, något som högernian ser fram emot.

Över en vecka sedan matchen mot AHK hur ser perioden mellan matcherna ut?
-Vi har under veckan varierat vår träning och även varit lediga en dag. Efter matchen mot Alingsås var det fokus på återhämtning och lugnare gymträning. Sedan har vi tränat tungt och på fredag kommer vi att träna mer explosivt för att toppa formen till måndagens match.

När börjar ni fokusera på matchen mot Önnered?
-När man har några dagar på sig är det viktigt att först återhämta kropparna innan vi fokuserar på nästa match. Först på fredag börjar vi fokusera på Önnereds-matchen med mer explosiv träning, samt att det är både videogenomgång och handbollsträning på lördag och söndag.

Videogenomgång är lite av en vattendelare. Vissa spelare menar på att man ska gå på känsla och inte analysera för mycket medans andra ser det som en viktig ingrediens i förberedandet. Din bild av att analysera motståndarna genom video?
-Jag tycker det är nyttigt med video och kompletta genomgångar där vi kommer överens om hur vi ska agera. Kan även tycka att man ser rätt tydligt under matcherna att när vi gör rätt och gör det vi kommit överens om, så går det bra oss.

Hur är det att möta sina gamla lagkompisar?
-Jag tycker det är ganska kul och har väl inga större problem med det. Det finns både fördelar och nackdelar med att båda parterna känner varandra väl. Samtidigt kollar vi mycket video på våra motståndare så man har rätt bra koll ändå, men visst man har kanske lite extra koll på sina kompisars styrkor och svagheter.

Styrkebesked senast mot Alingsås. Risken att få ett bakslag när man tagit en sådan meriterande seger?
-Det hoppas jag verkligen inte, nu känns det som att vi tar en match i taget. Jag vill tro att vi är lika laddade som i matchen mot Alingsås, om inte mer då det är vi som har hemmaplan och har publiken i ryggen. Vi behöver poäng och vi ska vara starka på hemmaplan.

Din syn på Önnereds prestation så här långt?
-Jag har tittat på några av deras matcher, jag kollade faktiskt matchen mot Aranäs på plats. Deras inledning är kanske inte som de hoppats på. Men kanske är förståeligt då de haft skador på flera nyförvärv. Det är nog mest därför de inte tagit fler poäng än vad de gjort hittills.

Vad kan vi förvänta oss för typ av match?
-Jag tror att det kommer vara en jämn match ganska länge men att vi kan göra ett ryck och ta dem på slutet. De har en bra förstauppställning men går ganska tungt på vissa spelare. Jag kan tycka att bredden talar till vår fördel och att vi ska plöja ned dem.

IFK Kristianstad – Önnereds HK

Plats: Kristianstad Arena.

När: Måndag 25 oktober kl. 19.00.

Skaffa dina biljetter till matchen här

Anton Hallbäck

Position: Högernio
Vänsterhänt
Född: 1996-01-15
Längd:185 cm
Vikt: 83 kg
Tidigare klubbar:
HK Aranäs (moderklubb),
Ystad IF HF
Önnereds HK

Till nyhetsarkivet