Sveriges häftigaste handbollsklubb

Var med och stötta kampen mot prostatacancer

2021-11-01

Movember månad är här och IFK Kristianstad har valt att anta mustaschkampen mot prostatacancer, Sveriges största cancersjukdom. Syftet med Movember är att sätta fokus på mäns hälsa och att samla in pengar till insatser och forskning om prostata- och testikelcancer.
Häng med oss i kampen!

Mustaschen är kampanjens signum och spelarna i herrlaget hänger på och kommer i november att odla mustascher för att medverka och uppmärksamma denna viktiga manifestation.

IFK Kristianstad genomför under november en insamling för att stödja forskningen och kunskapen kring prostatacancer. Din hjälp behövs i kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom. Varje krona räknas.

Under november kommer vi dessutom att arrangera olika tävlingar, auktioner med mera.
Samtliga intäkter från dessa aktiviteter går oavkortat till Mustaschkampens arbete mot prostatacancer.

Var med och gör skillnad

Var med i vår insamling, du hittar kampanjsidan här.
Målet är att samla in 50 000 kr i november – hjälp oss att nå det.

Kvartsfinal med fokus på insamling av medel till forskningen.

Lördagen den 13 november spelar IFK Kristianstad kvartsfinal ATG Svenska Cupen. I samband med denna kvartsfinal mot OV Helsingborg arrangerar vi en Familjedag i Kristianstad Arena. Under matchen kommer vi arrangera mängder av aktiviteter som hoppborgar, autografskrivning, underhållning med mera. Dessutom, för varje biljett som säljs till matchen kommer 20 kronor (50 kronor vid köp av familjebiljett) att skänkas till Mustachkampen.

Köp din biljett till Kvartsfinalen här

Vad är Mustaschkampen?

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa. Humor och allvar blandas för att uppmärksamma och informera. Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och att en tidig upptäckt räddar liv vill Mustaschkampen ska bli allmänt känt. Mustaschen är kampanjens signum.
Att kampanjen går för högtryck under hösten är ingen slump: kampanjen har sin höjdpunkt i november med extra fokus kring Fars dag. Pappor runt om i landet ska firas samtidigt som dagen också ska bli en dag att förknippa med mäns hälsa. Genom att medverka i Mustaschkampen hjälper du till att uppmärksamma och samla in pengar till forskning kring prostatacancer.

Arbetet med Mustachkampen är en av aktiviteterna vi gör inom ramen för IFK i Samhället.

Till nyhetsarkivet