Tuff förlust i Skånederbyt

2021-11-24

Jämn kamp nere i Lund

Förlust i hett Skånederby nere i Lund

Under onsdagen gästade IFK Kristianstad seriekollegan Lugi nere i Lund. Ett riktigt derby mellan två lag som har ställts mot varandra otaliga gånger genom åren i flera täta bataljer. Så även denna kväll, där det bjöds på både kamp och skönspel i en match som Lugi till sist kunde vinna med 30–27 efter en riktigt het match nere i Lund

Matchen inleddes klart bäst av gästande IFK Kristianstad. IFK var sylvassa i offensiven och gick upp till en tidig ledning med 6–3, efter fint skytte av Markus Olsson och ett stabilt målvaktsspel från Espen Christensen. Där och då såg det ut som att IFK skulle springa ifrån och knipa en komfortabel seger i detta Skånederby. Men då vaknade det unga Lugi-laget från sin dvala. Anförda av Casper Käll och Hugo Forsberg kom Lundensarna både ikapp och förbi och faktum är att hemmalaget ledde med hela 10–7 efter 17 spelade minuter.

Men vi har ju lärt oss att det går fort i hockey – och handboll. När ingenting talade för IFK Kristianstad, vaknade det brandgula laget på nytt och reducerade hemmalagets ledning. Markus Olsson fortsatte med sitt kraftfulla skytte, samtidigt som IFK-försvaret steppade upp flera steg och stoppade Lugis rytmiska anfallsspel. Trots detta kunde Lugi hålla ut och gå till halvtidsvila i ledning med 15–14, mycket tack vare en storspelande Viktor Hedberg i hemmamålet.

Den andra halvleken inleddes sedan också ungefär som den första slutade. Nämligen med två lag som kämpade och slet och där försvarsspelet var det som glänste mest. Men det var trots allt ett Lugi som upprätthöll det fina spelet från den första halvleken. Efter 40 minuters spel hade hemmalaget drygat ut ledningen till 19–17 och IFK hade förtvivlat svårt att komma igenom hemmaförsvaret.

Men efter detta vände matchen på nytt och efter att Lugi ledde med 23–20, svarade IFK för tre raka mål. Det var en väldigt talande timeout som togs av Lugi-tränaren Marc Uhd, med tolv minuter kvar, efter att Vasja Furlan knorrat in kvitteringen. Efter detta blev det lite av ett ställningskrig på banan, innan Lugi svarade för två raka mål. Två mål som skulle visa sig bli matchavgörande i detta Skånederby. Efter många om och med kunde till sist det imponerande Lugi-laget vinna med 30–27 efter att Isak Persson fastställt slutresultatet med matchens två sist mål med sekunder kvar.

Nästa match spelas på måndag mot Guif på hemmaplan klockan 19.00.