IFK tillbaka på vinnarspåret efter stormatch

2021-11-29

Två nya poäng i hemmaborgen

Efter förlusten senast mot Lugi var IFK tillbaka i Handbollsligan för hemmamatch mot Guif från Eskilstuna. En match som genomfördes med bravur av de brandgula spelarna. Redan i halvlek var matchen, i praktiken, avgjord efter 19–14. Ett resultat som till sist utvecklades till slutresultatet 34–26 och IFK är alltså tillbaka på vinnarspåret på nytt.

IFK började matchen urstarkt. Redan efter sex minuter hade hemmalaget sprungit ifrån till 5–2 överläge. Ett övertag som gästerna aldrig skulle hämta igen, skulle det visa sig. Trots att Guif ryckte upp sig kunde IFK hålla gästerna på ett behörigt avstånd, mycket tack vare en oerhört fin halvlek i offensiv väg. Albin Sehlin och Alfred Ehn kontrade när tillfälle gavs och Markus Olsson sköt lika bra som han gjort under de senaste veckorna. I defensiven stod sedan Espen Christensen pall för flera goda anfallsförsök från det kvicka Eskilstuna-laget. Detta gjorde att IFK till sist kunde gå till halvtidsvila i ledning med 19–14 efter en underhållande första halvlek.

Inför den andra halvleken var nog de flesta överens om att IFK hade kopplat ett stadigt grepp om segern och att det skulle krävas något utöver det vanliga för att förändra det. Förvisso fick publiken se en jämnare andra halvlek, där Marko Roganovic framförallt kom in i bortamålet och visade framfötterna. Men trots det så vägde det unga bortalaget en aning lätt i offensiven. IFK kunde defilera hem två nya poäng och en tillfällig serieledning. Värt att notera var även att Isak Larsson kom in och skrev in sig i målprotokollet efter en tids skadefrånvaro. Även Albion Leyman klev in i handlingen och noterades för ett mål i denna match som till sist slutade 34–26.

Nästa match spelas redan på onsdag, då IFK gästar Ov Helsingborg i den andra kvartsfinalen av svenska cupen.