Seger efter tät match nere I Malmö

2021-12-08

Tog blytunga poäng i toppstriden

Seger efter tät match nere i Malmö

Under onsdagen gästade IFK Kristianstad HK Malmö i ett hett Skånederby. Detta i det första av två möten på fem dagar. Det skulle också visa sig bli en riktigt tuff batalj, mellan två lag som visade prov på fint försvarsspel. Efter en jämn första halvlek (10–11 till Malmö) fortsatte lagen att följas åt hela vägen till slutsignalen. När hesa Fredrik väl ljöd var ställningen 27–24 i IFK Kristianstads favör, efter en oerhört stark avslutning på matchen.

Den första halvleken började precis lika jämnt som det brukar mellan de två skånska storlagen. Lagen följdes åt i en ganska målsnål tillställning, till en början. Trots detta var det gästande IFK Kristianstad som hade ett litet försprång under matchens upptakt. Mycket tack vare en storspelande Espen Christensen, som svarade för flera högkvalitativa räddningar i rena lägen. I offensiven var det Markus Olsson som visade vägen genom sitt fina skytte. Olsson som för övrigt utsågs till månadens spelare under november månad och som alltså inledde matchen på bästa sätt, med tre mål på lika många försök.

Detta gjorde att IFK ledde med 6–4 efter 15 spelade minuter. Men då vaknade hemmalagets Tim Hilding till liv och hämtade upp underläget på egen hand. Därefter fortsatte lagen att följas åt resultatmässigt, där den sista skärpan saknades i de avgörande situationerna. Något som också speglades på resultattavlan, där det visade ställningen 11–10 efter 30 spelade minuter. Detta efter en halvlek som präglades av fina försvarsspel och en del slarv i avslutslägen.

Den andra halvleken började i dur för IFK Kristianstad. Emil Frend Öfors, som var tillbaka från skada, kom in och svarade för två mål inom loppet av en dryg minut. Talande för ett IFK Kristianstad som spelade med ett helt annat tempo under inledningen av den andra halvleken. Detta gjorde att bortalaget kunde vända matchen och ta ledningen. Efter fem minuter hade IFK vänt till ledning med 14–12. En ledning som IFK sedan höll hårt i under stora delar av den andra halvleken. Detta trots att ynglingen Liam Kjellman fick utgå med en befarad fotskada. Kjellman som tog chansen i Albin Sehlins frånvaro och noterades för tre mål från sin högerkant.

Inför de avslutande tio minuterna hade dock Malmö knappat in och utjämnat till 20–20. Då tog Jonas Wille timeout. En timeout som skulle ge resultat för IFK Kristianstad. Med tre minuter kvar ledde gästerna med 25–22. En ledning som IFK sedan kunde bevaka hela vägen in till slutsignalen, där resultattavlan visade 28 till IFK Kristianstad och 24 till HK Malmö. En seger som innebär två extremt viktiga poäng i tätstriden för IFK Kristianstad.

Nästa match spelas redan på måndag, då man återigen ställs mot HK Malmö. Denna gång i Kristianstad Arena.