Sveriges häftigaste handbollsklubb

Skånelag P 2006

2021-12-20

Två duktiga IFK-killar har tagit sig hela vägen till Skånelaget födda 2006 och kommer spela Sverigecupen i Januari.

Theo Ivarsson och Ludvig Svanström har geomgått HF Syds spelarutbildning såväl som Skånelagsuttagningar och tagit sig hela vägen fram i att få vara två av 28 killar som representerar Skåne i Januari i Svergecupen.

Spelarutbildningen
Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.

Syftet med Spelarutbildningen
Vi vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Syd vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på selektering. Alla spelare får var med oavsett nivå.

Sverigecupen
Rekrytering av spelare till SHF:s läger inom traditionell handboll sker, inte bara - men till stor del, i samband med Sverigecupen - SHF:s årliga distriktslagtävling för flickor och pojkar som fyllt/fyller 16 år. Rekryterarna, det vill säga ungdomslandslagens förbundskaptener och instruktörer, tittar framförallt på:

  • Att du som spelare gör ditt bästa.
  • Hemspringet är mycket viktigt.
  • Spelarens spelförståelse.
  • Bra individuell teknik i försvar- och anfallsspelet utifrån Tränarutbildningen.
  • Målvakter som är skolade i rätt teknik utifrån Tränarutbildningen.
Till nyhetsarkivet