Sveriges häftigaste handbollsklubb

Semifinalen skjuts upp, igen

2021-12-30

Under torsdagen skulle semifinalen mot IK Sävehof spelats i ATG Svenska Cupen. En match där segraren gått vidare till final där Lugi HF väntar.

Förbundets Covidgrupp har under dagen fattat beslutet att kvällens semifinal skjuts fram då spelare i IK Sävehofs spelartrupp insjuknat i Covid-19 och risk för smittspridning finns.

När den tänkta semifinalen ska spelas vet vi inte i dagsläget.

Vill du ändå se på handboll ikväll spelar Kristianstad HK hemma mot VästeråsIrsta i A-hallen med avkast 19:00.

Kommentar kring de senaste dagarnas skriverier:

De senaste dagarna har diverse kommentarer och inspel huserat i olika medier. Då vi inte delar denna syn vill vi redogöra vår ståndpunkt på situationen.

IFK Kristianstad och IK Sävehof skulle mötts i ett dubbelmöte i ATG Svenska Cupen. Då IFK drabbats av Covidfall i spelartruppen beslutade klubbarna gemensamt att matchen istället skulle avgöras i en match.

För att ingen part skulle vinna någon fördel, lottades det vilket lag som skulle vara arrangör där IFK Kristianstad vann lottdragningen och blev det lag som fick hemmaplan. Allt i samförstånd med SHF.

När matchen den 22/12 fick flyttas på grund av nya fall i Kristianstadstruppen beslutade tävlingskommittén, efter samtal med både klubbarna, att matchen skulle spelas den 30/12 i Kristianstad Arena. Detta datum fastställdes av tävlingskommittén då båda klubbarnas sportsliga ledning kom fram till att spel i januari inte var aktuellt.

Natten mellan 27-28/12 kommer det ett mail från Stefan Albrechtson (klubbdirektör IK Sävehof) där han anser att enda lösningen är att spela matchen i januari alternativt lotta en vinnare.

Att IFK inte vill spela matchen i januari beror på att vi inte kan förbereda oss eller vill spela en match utan att vår huvudtränare är på plats. Dessutom fick vi sämre förutsägningar i Handbollsligan när vår bortamatch mot Ystads IF flyttades till den 28/12 från 30/12.

Med ovan nämnt tycker vi att det har riktats felaktig kritik mot föreningen. Vi hoppas att vi i början av första halvan av januari kan hitta en gemensam lösning och hitta ett matchdatum.

Till nyhetsarkivet