Sveriges häftigaste handbollsklubb

Mattias förlänger till 2025

2022-02-04

IFK Kristianstad är mycket glada över att berätta att Mattias Johansson förlänger sitt kontrakt med föreningen. Mattias som varit huvudtränare för damlaget sedan 2017 har förlängt kontraktet till 2025.

Klubbchefen, Jesper Larsson om kontraktsförlängningen:
-Mattias har haft 8 fina år i IFK och vi är väldigt nöjda med både honom och utvecklingen lagen under honom har haft, så att vi gärna ser att det blir många år till. Just kontinuiteten är viktig, framförallt när det kommer till ett långsiktigt projekt som det här är med våra damer och tjejer. Vi stressar inte fram något men precis som Mattias själv säger så finns förutsättningarna att bygga något väldigt bra på sikt. Vi är väldigt nöjda med att Mattias stannar hos oss!

Damlaget har sedan 2017 klättrat i seriesystemet och nu lyckats etablera sig som ett stabilt lag på övre halvan i division 1 efter seriesegrar i division 2 och 3 de två första säsongerna. Nu flyttas siktet framåt med en långsiktig filosofi att utveckla föreningens unga tjejer. I dagens trupp på 16 spelare är det 14 spelare som härstammar från regionen.

Mattias om förlängningen:
-Jag gör min åttonde säsong i föreningen varav de senaste fem varit med damlaget, så det är självklart att jag trivs bra och jag har svårt att se mig själv i någon annan förening. Det fanns egentligen inga tvivel från min sida att förlänga med tre år eftersom det är en fantastisk grupp ledare & spelare som jag får lov att jobba med varje vecka. Förutsättningarna som finns i den här föreningen är unika och det kommer ge resultat över tid. Nu har vi möjlighet att göra en plan för de kommande åren och förhoppningsvis är det fler än jag som är intresserade av att fortsätta den här resan som vi påbörjat tillsammans. Att föreningen visar att vi gör det här långsiktigt kan kanske skapa arbetsro under våren och ge oss själva chansen att prestera i de återstående matcherna."

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Till nyhetsarkivet