Sveriges häftigaste handbollsklubb

#viställerupp-matcherna 2022

2022-02-09

Under onsdagskvällen är det omstart för Handbollsligan efter EM-mästerskapet. IFK inleder 2022 borta mot Önnereds HK. Matchen mot Önnered är den första av våra två #viställerupp-matcher.

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för att gemensamt kommunicera de positiva värden som handbollen står för.

Vad ingår i #viställerupp?

#viställerupp är en gemensam benämning av våra samhällsengagemang. Varje klubb väljer själv vilka verksamheter, projekt och aktiviteter inom samhällsområdena Hälsa, Integration och Inkludering som man inkluderar i #viställerupp. Fokus är på barn och ungdomar.

Varför gör alla klubbar detta tillsammans?

Vi vill bli bättre på att lyfta allt de positiva som vi redan gör för barn och ungdomar. Om vi kan få större uppmärksamhet och mer resurser så kan vi också stärka och utveckla detta arbete.

Vilka effekter hoppas vi uppnå?

Om vi lyckas med #viställerupp blir effekterna…

  • Att vi når ut i nya sammanhang genom att vi visar att vi kan och vill bidra till samhället genom vår handboll och andra aktiviteter.
  • Att vi skapar en intern stolthet, som bland annat ska bidra till att rekrytera ideella ledare till föreningarna.
  • Att ligornas och klubbarnas varumärken uppfattas som moderna samhällsaktörer som tar ett aktivt samhällsansvar.
  • Att våra intressenter (kommuner, allmänhet, publik, sponsorer etc.) ser oss som positiva samhällskrafter.

Ambassadörer

Varje klubb har en lokal ambassadör som är en viktig förebild för framförallt barn och unga. I IFK Kristianstad är lagkaptenen Anton Halén vår ambasadör. Här kan du se en intervju med Anton där han berättar om rollen som spelarambasadör.

Vilken effekt ger #viställerupp i samhället?

#viställerupp har ett samhällsvärde på 120 miljoner SEK. Vi skapar med andra ord stora värden för våra barn och unga och vårt gemensamma samhälle.

#viställerupp-matcherna 2022

Årets kampanj och #viställerupp-matcher har fokus på att sätta fler barn och unga i rörelse. IFK:s #viställerupp-matcher 2022 är borta mot Önnereds HK (9/2) samt hemma mot Alingsås HK den 16/2.
Varje klubb genomför en hemmamatch under manifestationen #viställerupp och klubbens arbete med att sätta barn och unga står i fokus. I samband med matchen genom varje klubb de fysiska och digitala aktiviteter som de har möjlighet till i syfte att lyfta klubbens barn- och ungdomsverksamhet och övrigt samhällsengagemang.

Promenera 1km och vinn fina priser.

Årets kampanj innehåller också en konkret rörelseaktivitet. IFK Kristianstad vill även uppmana partner, supportrar och egna aktiva att röra sig lite extra under denna period. Gör promenaden lite roligare och ha samtidigt chansen att vinna fina priser.
Ladda ner appen Active Quiz, gå minst 1 km och svara på 5 frågor om handboll. Det finns frågor för både barn och vuxna. För de som svarar rätt och snabbt finns det chans att vinna fina priser, bland annat biljetter till VM i handboll 2023.

Så här gör du:

  1. Ladda ned appen Active Quiz till din mobil/läsplatta
  2. Skriv in IFKKRISTIANSTAD i quiz-ID
  3. Ange det gästnamn du vill ska synas i topplistan
  4. Du kan genomföra quizen hur många gånger du vill
  5. Starta vart du vill.
Till nyhetsarkivet