IFK höll undan när publiken var tillbaka i Kristianstad Arena

2022-02-16

Hakar på i toppstriden

IFK Kristianstad var tillbaka i Kristianstad Arena under onsdagen. Detta inflör sin efterlängtade hemmapublik som var med och bar fram laget till seger mot Alingsås HK. 14–9 efter en strålande första halvlek mynnade ut till slutresultatet 31–27 efter en riktig kämpainsats från hemmalaget.

IFK Kristianstad har kommit tillbaka efter landslagsuppehållet genom en vinst och en förlust. Detta gjorde att laget var piskat att vinna inför matchen mot konkurrenten Alingsås HK. En match som dessutom innebar, den första sedan publik återigen tilläts på svenska handbollsarenor. Det märktes också tidigt att det var ett spelsuget hemmalag som sprang in inför sin kokande hemmapublik. Efter fem minuter var ställningen 5–1, efter en mäktig uppvisning från Markus Olsson. Skytten svarade för tre snabba mål och var en starkt bidragande orsak till den fina starten. Därefter spelade förvisso gästerna upp sig en aning, men hemmalaget var hela tiden steget före och såg ut att defilera hem två nya poäng i tabellens toppstrid. IFK var hela tiden i förarsätet, men en stark avslutning från Alingsås gjorde att ledningen ”bara” var tre mål, efter 16–13.

Den andra halvleken fortsatte sedan ungefär som den första slutade. Lagen bytte mål med varandra och det såg länge ut som att IFK skulle gå emot en stabil seger. Detta efter fint försvarsspel och med en målvakt, Gustaf Banke, som stod pall mot flera farliga försök från gästerna. Men då vaknade Alingsås till på riktigt. Anförda av Mathias Pedersen lyckades man springa mot ett IFK-försvar som hade svårt att samla sig i försvaret. Detta gjorde också att Alingsås var så nära som 24–23 med tolv minuter kvar. Men då vaknade IFK återigen och hemmalaget kunde rycka en aning inför de avslutande minuterna. Tack vare en stark avslutning från Anton Hallbäck, kunde IFK hålla Alingsås på behörigt avstånd och till sist vinna med 31–27 inför en sprudlande glad hemmapublik.

Segern innebär att IFK Kristianstad hakar på toppstriden inför lördagens hemmamatch mot toppkonkurrenten HK Malmö.