IFK tog viktig seger i Skånederbyt

2022-02-19

Vann andra hemmamatchen denna veckan

Under lördagen bjöd IFK Kristianstad återigen in till handbollsfest i Kristianstad Arena. Denna gång stod HK Malmö för motståndet, i ett hett Skånederby. En match som var jämn från start till mål, men där hemmalaget till sist kunder sätta i det avgörande rycket och vinna med slutresultatet 31–29.

IFK Kristianstad kom till avkast med en hemmaseger i ryggen. Då stod Alingsås för motståndet, i en match där IFK var i ledning från start till mål. Men i lördagens match var det en betydligt jämnare match som utspelade sig inför den livliga hemmapubliken. Matchen började i ett trevande tempo, med två lag som kände på varandra inledningsvis. Lagen hade problem med att göra det riktiga rycket och ta kommandot. I stället var det helt jämnt när lagen gick till halvtidsvila, efter 14–14. Detta efter fortsatt fint spel av Anton Hallbäck i offensiven och ett solitt och stabilt försvarsspel.

Om den första halvleken präglades av två lag som kände på varandra, inleddes den andra halvleken genom att IFK Kristianstad gjorde ett matchavgörande ryck. Anförda av tidigare nämnda Anton Hallbäck och Markus Olsson, kunde IFK gå ifrån och ta ledningen med 22–19 efter 43 spelade minuter. Efter detta gjorde Malmö ett tappert försök att skaka hemmalagets ledning. Men trots att spreds en uns av osäkerhet bland IFK-spelarna, var det aldrig riktigt nära att bli poängtapp för de orangea hemmaspelarna. Markus Olsson fortsatte att kliva fram när det krävdes som mest. Dessutom bör Johan Nilsson lyftas fram lite extra. Den egna produkten fortsatte på sin stigande formkurva och svarade för sex mål och ett gediget arbete, när IFK till sist kunde vinna med 31–29 och haka på Sävehof i toppen.

Nästa match spelas på tisdag. Då gästar IFK Kristianstad Hallby från Jönköping.