Storspel från Banke och Olsson gav två poäng mot Hallby

2022-02-22

Befäster andraplatsen

Meriterande bortaseger för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad är som bekant inne i en tuff period, där matcherna avlöser varandra. En period som man verkar klara av med bravur. Segern senast mot Malmö följdes under tisdagen upp av ytterligare en seger. Denna gång mot ett Hallby, som besegrades med komfortabla 27–20, efter en uppvisning från Gustaf Banke i IFK-målet.

IFK Kristianstad kom till bortamatchen mot Hallby med vind i seglen. I lördags avverkades HK Malmö hemma i Kristianstad Arena, trots en lång skadelista. Inför tisdagens match fick man förvisso in nyförvärvet Mattias Windahl i matchtruppen, men det fanns vissa frågetecken som behövde rätas ut inför den tuffa bortaresan till Jönköping. Men IFK körde verkligen gasen i botten från start under matchens inledning. Laget gick upp till ledning med 5–2, efter drygt fem minuter. Därefter kom förvisso Hallby i kapp och förbi inom loppet av en kvart. Men efter att hemmalagets Filip Berntsen gav Hallby ledningen med 11–10, var det IFK Kristianstad för hela slanten. Gustaf Banke stängde igen målet, försvarsspelet klev fram och Johan Nilsson fortsatte att visa fin form. Faktorer som gjorde att IFK gjorde hela sex (!) raka mål och således kunde gå till halvtidsvila med 16–11.

Inför den andra halvleken fanns det en del frågetecken om IFK verkligen skulle orka att hålla den höga nivån under hela matchen. Men även dessa frågetecken rätades ut av det, för dagen, allt för starka bortalaget. Gustaf Banke fortsatte storspela bakom ett försvar som gav honom precis den hjälp som krävs. I offensiven klev Markus Olsson (åtta mål totalt) fram och visade varför han är en av Handbollsligans absolut bästa spelare. Dessutom visade Anton Halén prov på den goda form som han visade upp innan den allvarliga knäskadan. Detta gjorde att IFK kunde bevaka och dryga ut sin ledning mot ett Hallby, som blev mer och mer uppgivet under de avslutande minuterna. Det blev till sist en relativt komfortabel seger för IFK Kristianstad, som kunde vinna med 27–20.

Ett resultat som innebär att IFK endast är två poäng bakom serieledande Sävehof. Nästa match spelas redan på lördag, då IFK gästas Hammarby IF hemma i Kristianstad Arena.