IFK föll mot tappert kämpande RIK

2022-03-12

Palicka hyllades

IFK Kristianstad jagar den åtråvärda andra platsen inför slutspelet. Det blev seger mot IFK Ystad senast, efter en riktig rysare. Men under lördagen ville det sig inte för IFK. Redbergslid blev för tunga och slutresultatet skrevs till sist till 26–30, efter en jämn tillställning.

Inför avkast hyllades EM-hjälten, Andreas Palicka, i Kristianstad Arena. Målvakten fick stående ovationer efter EM-guldet i januari. Men i matchens inledning var det en annan målvakt som stal rubrikerna. IFK-målvakten, Espen Christensen, svarade nämligen för en handfull kvalificerade räddningar och bidrog till att IFK fick ett fint utgångsläge. Men trots norrmannens storspel, kunde IFK endast gå upp till ledning med 1–0. Därefter tog gästerna över matchbilden fullständigt.

Den unga superstjärnan, Elliot Stenmalm, passade och sköt och hittade luckor i IFK-försvaret gång efter annan. Detta gjorde att RIK kunde vända underläget till en stabil ledning efter lite drygt tio spelade minuter. Då var ställningen 2–5 och Jonas Wille tvingades till att använda sin första timeout. Efter timeouten blev det en viss uppryckning från hemmalaget, men man kom aldrig ikapp gästerna och halvtidsresultatet skrevs till sist till 12–15.

Under den första halvleken hade IFK problem med Stenmalm och linjespelarna. Espen Christensen lämnades själv mot fria spelare från sex meter vid flera tillfällen. I den andra halvleken minskade linjelägena en aning, men det hjälpte föga.

IFK försökte och kom faktiskt ikapp till 21–21 efter 45 minuters spel. Men då ryckte RIK på nytt och det var ett ryck som blev matchavgörande. Redbergslid kunde till sist ta en tung seger och säkra en kvalplats, men IFK i sin tur får rikta in sig på grundseriens sista matcch mot Sävehof på bortaplan onsdagen den 23:e mars.

Värt att notera är även att Markus Olsson blev meste IFK-spelare genom tiderna. Detta när han gjorde sin 223:e match i IFK-tröjan och alltså passerade Bo ”Tjommen” Ahlberg i den statistiken.