Sveriges häftigaste handbollsklubb

Inmarch för ungdomsverksamhet

2022-03-21

I samband med matchen mot RIK presenterar vi stolt vår ungdomsverksamhet:

IFKs ungdomsverksamhet består idag av ca 500 ungdomar från Bollibumpa (0-5år) upp till 15- åringar. Dessa tränas varje vecka av runt 70 fantastiska ungdomsledare. När spelarna fyller 16 år flyttas de in i U-elit, som idag består av ca 100 spelare som tränas av ca 25 ledare Vi har även vår parahandboll (rulle & gående). För att få verksamheten att gå ihop, stöds detta också upp av våra ca 40 lagföräldrar som sköter allt från kioskverksamheter till försäljning av lotter mm.

Vilka hjältar alla dessa ledare och lagföräldrar är som ger våra barn och ungdomar en meningsfull fritid.

Belöningen för att vara ledare är i form av att få se våra ungdomar utvecklas som individer, både sportsligt och som människor som få lära sig vinna och förlora tillsammans. Att dela med och motgång, det är det som gör att man som föreningsmänniska orkar lägga ner alla ideella timmar som en sådan här förening kräver.

Alla spelare som är i IFKs ungdomsverksamhet kommer inte att bli elitspelare, den procenten är 0,5-1,5%. Men att få känna att man har haft en meningsfull och rolig fritid och skaffat sig massa kompisar och en massa livserfarenhet (såsom att jobba i grupp, vinna, förlora, komma igen efter en förlust mm.) är erfarenheter som alla kommer ha med sig, och ha nytta av för resten av livet.

I en tid när fritiden för våra ungdomar blir mer och mer stillasittande krävs det mer och mer av oss föreningar, att inte bara hålla i själva handbollsdelen utan även att lägga ett stort fokus på den fysiska utbildningen i form att kondition, koordination, styrka, rörlighet mm. Uppdraget är alltså inte enbart att vara handbollstränare utan berör även den svenska folkhälsan. Detta tillsammans med en handboll som utvecklats mycket de sista åren krävs kompetenta och duktiga och välutbildade ledare. För oss i IFK är en av grundpelarna i vår verksamhet att ha välutbildade tränare. Vår målsättning är att alla våra ungdomsledare ska ha gått BAS -kurs eller TS1- utbildning (svenska handbollsförbundets grundutbildningar) för att kunna säkra upp just detta.

Till nyhetsarkivet