Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Emma Svensson

2022-03-21

Emma Svensson är född 2004 och har spelat hela sin karriär i Vinslövs HK. Hon är vänsterhänt och spelar på högersex. Nu är hon klar för IFK Kristianstad och ansluter direkt för att genomföra fystester innan nästa säsong startar upp i slutet av april.

Mattias Johansson:
"Det stod klart ganska tidigt att Alicia Nilsson ville studera på annan ort, vilket gjorde att vi började se oss omkring. Vänsterhänta handbollsspelare växer inte på träd, så därför är vi såklart jätteglada över att ha lyckats knyta till oss Emma. Hon är ung och utvecklingsbar, men inte helt oerfaren då hon redan gjort det väldigt bra i division 2 den här säsongen. Min förhoppning är att hon ganska snabbt kommer ta relativt stora kliv i sin utveckling när hon hamnar i vår träningsmiljö. Det är kul att vi kan erbjuda en tjej från regionen en plats i vår verksamhet och jag ser fram emot att få se Emma växa hos oss."

Emma Svensson:
"Det ska bli väldigt kul att utvecklas i en ny förening. Jag har spelat i samma klubb i 12 år nu och det var bland annat därför som det var självklart att jag skulle tacka ja direkt! Jag ser fram emot att se vad IFK har att erbjuda och hoppas på en stor handbollsutveckling från min sida. Det ska bli intressant att vänja sig vid en ny färg på tröjan och helt nya lagkamrater."

Till nyhetsarkivet