Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK tappade andraplatsen i sista omgången

2022-03-23

Föll tungt mot Sävehof

Inför den sista omgången av Handbollsligan hade IFK Kristianstad möjlighet att sluta tvåa i tabellen. Men en storförlust mot IK Sävehof grusade planerna och nu väntar Alingsås i kvartsfinal.

IFK Kristianstad har svarat för en bra säsong till stora delar. Man var länge med i kampen om seriesegern, men en rad svaga resultat gjorde att det förvandlades till en kamp om andraplatsen mot Skövde. Inför matchen mot Sävehof stod det därför klart att en poäng räckte för säkra andraplatsen och hemmaplansfördel i en eventuell semifinal.

Men detta var inte IFK:s dag. Redan från start gjorde hemmalaget, Sävehof, ett ryck som blev matchavgörande. Efter tio minuter var ställningen 6–1 till Sävehof och IFK hade förtvivlat svårt att skapa lägen i den egna offensiven. Då slängde Jonas Wille in timeout-kortet och gästerna ryckte upp sig en aning. Men det var långt ifrån tillräckligt. I halvtid var ställningen 16–8 i Sävehofs favör och gästernas bästa spelare var Espen Christensen och Ludvig Jurmala Åström.

Inför den andra halvleken var matchen så klart avgjord. Men IFK stabiliserade spelet och fick stopp på blödningen. Slutresultatet skrevs till sist till 30–20 till Sävehof. Detta efter att IFK putsat till sifforna med fyra raka mål i slutskedet. Nu väntar alltså kvartsfinal mot Alingsås. En matchserie som lär innehålla många tuffa kamper, mellan två av de största svenska klubblagen under 2010-talet.

IFK Kristianstad:
Besard Hakaj 4, Philip Henningsson 4, Ludvig Jurmala Åström 3, Vasja Furlan 2, Johan Nilsson 2, Markus Olsson 2, Mattias Windahl, Alfred Ehn, Albin Sehlin.

Till nyhetsarkivet