Sveriges häftigaste handbollsklubb

Utdelning av Albins Minne

2022-03-31

Albin Lindström föddes 2000 och ägnade större delen av sitt liv som föreningsmänniska i IFK Kristianstad. Han startade som spelare men blev senare ledare och domare och dömde i hela nordöstra Skåne. Tyvärr avled Albin i januari 2021 i sviterna av Covid 19.

På initiativ från familjen uppmanades människor att skänka en summa till Albins Minne i stället för blommor. Det ledde till att en stor summa pengar samlades in i samband med begravningen. Önskan från de närmsta är att pengarna ska bidra till att stötta personer som liksom Albin vill alla väl, ser alla men inte alltid tar så stor plats.

På förfrågan från familjen tog Adolf Js utvecklingsstiftelse på sig ansvaret att administrera pengarna och utse årliga stipendiater till ”Albins Minne”. Vi kommer varje år en tid framöver att utse en kille och en tjej upp till året de fyller 20 år som får ett stipendium, det kan både vare en spelare, ledare eller domare.
Klicka här om du vill bidra till samma fina sak

De första stipendierna delades ut

I samband med den första kvartsfinalen mot Alingsås HK delades för första gången som Albins Minne ut till stipendiater som båda har ett lika stort hjärta som Albin. Personer som ger med sig av hela sitt hjärta utan förbehåll, att se en liten ensam människa på samma sätt som på kända personer och bemöta dem med samma värde. Föräldrarna till Albin och IFK Kristianstad Adolf J:s Stiftelse var på plats och delade ut årets stipendier till Manuella Ambadiang och Alma Roos som båda fick ta emot en check på 3000 kronor.

Här kan du se prisutdelningen av Albins Minne.

Till nyhetsarkivet