Sveriges häftigaste handbollsklubb

Elin & Thea kontrar vidare

2022-04-01

Elin Persson (född 2000) och Thea Hansson (född 2001) är de första kantsspelarna som är klara för en fortsättning i IFK Kristianstad. De håller till på vars en kant och har båda varit med på resan de senaste säsongerna. Elin följde med från sammanslagningen med Näsby Handboll inför säsongen 2016/2017 och Thea kom från Åhus Handboll inför säsongen 2017/2018.

Mattias Johansson:
"För två år sedan drabbades Elin av en korsbandsskada och har under sin rehabilitering gjort ett fantastiskt arbete med sin fysik. Hon visade under hösten upp en nivå på träningarna som hon tidigare inte varit nära, men av olika anledningar lyckades hon inte få ut det på match under våren. Därför ser jag verkligen fram emot att få möjligheten att fortsätta jobba för att Elin ska nå sin fulla potential som handbollsspelare. Thea å sin sida har egentligen haft en stigande utvecklingskurva sedan hon kom in till oss för några år sedan. Hon har dragit vinstlotten i det genetiska lotteriet då hon är oerhört explosiv i grunden, vilket är en stor fördel i både kontrings- och försvarsspelet. Den senaste tiden har hon mognat både som spelare och som människa vilket gör att jag ser henne som en otroligt viktig del i det här laget."

Elin Persson:
"Jag är otroligt taggad på att hitta tillbaka fullt ut till där jag var i höstas och bidra på matcherna och är väldigt glad över att ha fått förtroendet från Mattias kommande säsong också. Jag ser framemot vad vårt lag kan åstadkomma nästa säsong, är helt övertygad om att vi kan använda det som inte gick så bra efter jul som tändvätska för att nå nya nivåer tillsammans under kommande säsong!”

Thea Hansson:
"Jag är oerhört glad och tacksam över att få fortsätta med detta underbara laget och också förtroendet från ledarna. Ser fram emot den kommande säsongen och vad vi som lag kan åstadkomma och vad jag kan bidra med."

Till nyhetsarkivet