Sveriges häftigaste handbollsklubb

Albin Selin och Uffe Larsson prisades på Idrottsgalan

2022-04-04

I fredags arrangerades Nordöstra Skånes Idrottsgala i Kristianstad Arena, en kväll i glitter och glamour där lokala idrottsprestationer skulle uppmärksammas och hyllas.

Totalt delades 14 pris ut – två av dem gick till Albin Selin och Uffe Larsson, den sistnämnde blev något mer överraskad.

Albin Selin tog emot priset som årets genombrott. Albin fick kliva in i hetluften efter att både Valter Chrintz och Anton Halén försvunnit från plan. Ett stort förtroende och möjlighet som Albin förvaltat på bästa sätt.

Juryns motivering till priset:
En målmedveten idrottare med snabba fötter. En talang som sällan knorrar. Och en målmaskin som går i Valter Chrintz fotspår.”

Kvällens sista pris fick Uffe Larsson ta emot, juryns specialpris. Till detta pris fanns inga nominerade utan det skulle bli kvällens överraskning. Uffe som nästan var på väg hem för att förbereda sig infö helgens USM med juniorerna fick vända om kliva upp på scenen för att ta emot sitt pris. Uffe tog över som tränare för IFK Kristianstads herrlag i januari efter att Ljubomir Vranjes lämnat föreningen fick pris för sina insatser och sitt orangea hjärta. En ledare som under lång tid gjort ovärderliga insatser för föreningen, Uffe har med på en resa från Hyltebruk till Palau Blaugrana (hemmaarena för FC Barcelona).

Juryns motivering:
Priset går till en idrottsprofil som under sin aktiva karriär spelade med ett stort brandgult hjärta. En idrottsledare och tränare som brinner för handbollen i Nordöstra Skåne.

Vi säger stort grattis till Albin och Uffe.

Till nyhetsarkivet