Sveriges häftigaste handbollsklubb

Semifinal nästa efter storartad insats

2022-04-20

Efter en tids landslagsuppehåll var det äntligen dags för den fjärde kvartsfinalen mellan IFK Kristianstad och Alingsås HK. Detta när IFK, under onsdagen, åkte upp till Alingsås med en 2–1-ledning i ryggen. Med andra ord var chansen till avancemang stor och den chansen tog också gästerna. Efter en helgjuten insats från hela laget kunde IFK till sist springa ifrån och vinna med klara 29–24 och nu väntar semifinal.

IFK Kristianstad och Alingsås har stött på varandra flera gånger i slutspelssammanhang. Denna gång var det dags i kvartsfinalen, i en matchserie som kändes oviss på förhand. IFK såg till att vinna sina hemmamatcher och Alingsås lyckades med samma bedrift i sin första hemmamatch. Men under onsdagen såg IFK till att bryta trenden i Estrad Arena.

Gästerna inledde matchen piggt. Mycket tack vare Anton Halén och Espen Christensen. Halén svarade för fyra av IFK:s åtta första mål och Espen såg till att neka hemmaspelarnas försök gång efter annan. Detta gjorde också att IFK ryckte åt sig en tidig ledning, en ledning som man aldrig släppte. Halvtidsresultatet skrevs till sist till 15–11 i IFK:s favör. Detta efter en halvlek som präglades av mer kamp än skönspel, precis som slutspelshandboll ska vara.

Inför den andra halvleken väntade sig de flesta en ordentlig anstormning från hemmalaget, med publiken i ryggen. Men IFK-spelarna såg till att anstormningen kom av sig innan den hann börja på riktigt. Ludvig Jurmala Åström var starkare än alla andra på linjen och sysselsatte under långa stunder hemmaförsvaret helt på egen hand. I defensiven handlade det mesta återigen om Espen Christensen. Norrmannen som fortsatte på den inslagna vägen och nekade AHK-spelarna även under den andra halvleken.

Detta gjorde alltså att IFK kunde vinna med 29–24 och således också vinna matchserien med 3–1. Härnäst väntar lite vila innan semifinalerna ska spelas. Motståndet är än så länge oklart och förmedlas när den sista kvartsfinalsserien är färdigspelad.

/ Jacob Nalerius

Målskyttar IFK Kristianstad:
Markus Olsson 6
Emil Frend Öfors 5
Anton Halén 5
Ludvig Jurmala 4
Anton Hallbäck 3
Vasja Furlan 2
Philip Henningsson 2
Albin Selin 1
Hampus Henningsson 1

Espen Christensen: 19/41 (46 %)

Till nyhetsarkivet