Sveriges häftigaste handbollsklubb

Conny Jönsson tar över huvudansvaret för IF Kristianstad

2022-04-29

Det är nu klart att Conny Jönsson tar över huvudansvaret för våra ungdomar i division 1 när Björn Sätherström lämnar för att bli huvudtränare i HK Malmö.

Conny har varit verksam i olika tränarroller för IFK Kristianstad de senaste åren och är en stark bidragande orsak till att IFK Kristianstad får fram spelare från de egna leden.

-Det ska naturligtvis bli väldigt kul, jag har varit i föreningen i sju år och ser fram emot uppdraget. Det kommer att bli utmanade då vi har så väldigt unga killar i laget, jag har nog aldrig varit med när vi haft ett så här ungt lag i IF Kristianstad, säger Conny

Och fortsätter:

-Målsättningen nästa säsong är att hamna på en trygg på placering i tabellen. Utvecklingen av spelare är prio, vi behöver inte sikta uppåt i tabellen då vi inte får gå upp. Vi ska utveckla talanger som sedan ska kunna ta klivet upp i A-laget, avslutar Conny som nu blickar mot Finalspelet i USM där flera spelare i IF Kristianstad är med.

Tillsammans med Conny kommer även Rickard Lindeberg att finnas vid hans sida. Rickard tar över huvudansvaret för vårt division 3 lag, Näsby. Rickard har i år varit verksam inom U elit och kommer nu att fortsätta med att utveckla våra talanger och göra dem redo för seniorspel.

Nyligen blev det även klart att serieindelningen för division 1 södra. Följande lag ställs IF mot:
Anderstorps SK (från allsvenskan),
Fjärås HK,
GF Kroppskultur,
HK Ankaret,
HK Farmen,
HK S-hof, IK Lågan (från div 2),
Kärra HF (från allsvenskan),
Mantorps IF HF,
RP IF Linköping,
Ystads IF HF U

Till nyhetsarkivet