Sveriges häftigaste handbollsklubb

Herrjuniorerna tog hem 3:e platsen i USM

2022-05-09

Under helgen spelades USM Finalspelet i Uppsala. En väldig folkfest och ett härligt handbollsarrangemang. Herrjuniorerna som kvalificerat sig bland de åtta bästa lagen inledde helgen med seger mot Önnered på fredagen efter en bra inledningsmatch där nerver och anspänning hanterades på ett bra sätt.
Under lördagen spelades tidig match mot Ystads IF. En jämn historia där grabbarna till slut fick se sig besegrade med uddamålet efter ett snöpligt baklängesmål i sista sekunden.
För vidare avancemang mot semifinal krävdes då seger mot Tyresö i den avslutande gruppspelsmatchen. Ett lurigt Tyresö som tog lite tid att få grepp om men som killarna i slutet av första halvlek fick ordning på och kunde besegra.
Detta innebar semifinal mot Aranäs på söndagsförmiddagen. En motståndare som många på förhand såg som de stora favoriterna. En tuff inledning med en storspelande målvakt i motståndarlaget gjorde att Aranäs fick en bra start och stack ifrån ganska ordentligt målmässigt. När IF till slut fick hål på målvakt och släppte på handbromsen tog man över taktpinnen och kämpade febrilt för att komma ifatt men tyvärr lyckades Aranäs hålla avståndet och vann med tre mål.
Det innebar att killarna fick ladda om till en match om tredjepriset där Ystads IF återigen skulle stå för motståndet. En match med trötta killar och där vikten av att kunna ställa om från besvikelse till motivation var nödvändig. Denna match blev även den en jämn historia där resultatet svängde under matchens gång men när slutsignalen ljöd stod IF som vinnare av bronsmedaljerna.
Ett härligt avslut med vinst och även om siktet var inställt på guldet var helgen lyckad och killarna visade att de har en väldigt hög kapacitet. Som en bonus fick även Herman Josefsson pris som bästa linjespelare i turneringen.
Stort tack även till familjer och vänner som var på plats och hejade på grabbarna.

Nu laddar vi om till semifinalen ikväll och grabbarna tar plats i Södra kurvan för att sjunga fram Herrarna till vinst!

//Ledarna

Till nyhetsarkivet