Säsongen över efter förlust mot Skövde

2022-05-09

Tung förlust på hemmaplan

Säsongen är över

På förhand stod det 1–2 i matcher till Skövde och hoppet levde när spelarna entrade Kristianstad Arena. Men det hoppet försvann tämligen omgående. Skövde var bäst på allt och hade dödat matchen redan i halvlek. Då var ställningen 12–19 och den andra halvleken var sedan bara av akademisk betydelse. Slutresultatet skrevs till sist till 31–36, ett resultat som innebär att säsongen är över för IFK Kristianstad.

Den urstarka insatsen uppe i Skövde tände ett hopp hos de flesta. Gustaf Banke stängde igen målet och i offensiven hittade spelarna öppningar i Skövde-försvaret. Det var alltså med en känsla av optimism som IFK-supportrarna såg fram emot den fjärde semifinalen mot Skövde. Men efter en jämn inledning gick precis ALLT fel. Fabian Norsten agerade mänsklig vägg och i offensiven gjorde gästerna lite som de ville med IFK-försvaret. Halvtidsresultatet 12–19 var rättvist, mycket eftersom IFK-spelarna svarade för en av de svagare halvlekarna på länge, i helt fel läge. Den enda ljuspunkten i en annan helt mörk första halvlek, var i övrigt Anton Hallbäck. Högernian svarade för hälften av IFK:s mål och var den som gjorde att det fanns någon form av chans inför den andra akten.

Men inte heller i den andra halvleken fick hemmapubliken se någon upphämtning. Spelet var förvisso mycket bättre på alla plan. Men detta Skövde var helt enkelt för bra. IFK spelade ett offensivt försvarsspel som ställde lite nya frågor till gästernas offensiv. Men allt för många bollar rann igenom och när offensiven sedan straffades i sitt övertalsspel var saken klar. Skövde vann till sist med 36–31, efter att hemmalaget kunde putsa till siffrorna en aning.

Förlusten innebär alltså att säsongen är över för IFK Kristianstad. Det slutar återigen med respass i semifinal och nu handlar det bara om att bryta ihop och komma igen inför den kommande säsongen.