Damlaget slipade formen i Danmark

2022-08-01

Under några dagar har våra damer haft träningsläger i Danmark där mycket träning, matcher och teambuilding stod på schemat. 4 dagar i Danmark har varit bra för tjejerna som behöver hitta samman innan tävlingssäsongen drar igång med ATG Svenska cupen 20/8 mot Önnered.

Första matchen spelades mot Grindsted U19 och vanns med 25-16 efter en helgjuten insats med mycket energi. Försvarsspelet klaffade bra matchen igenom och i andra halvlek kunde vi dra ifrån när kontringslägena utnyttjades. Svårt att framhäva någon i en match där alla verkligen ville mycket, men ett extra + till Moa Johnsson, född 2005 som gjorde sina första minuter hos seniorerna. Kul att se de nya spelarna ta för sig ordentligt också.
Målskyttar mot Grindsted:
Lovisa Holmgren 6, Rebecka Cica 5, Moa Johnsson 4, Wilma Gustavsson 4, Oline Jönsjö 3, Hedda Källström 2, Klara Platoff 1

I andra matchen för dagen mötte vi Ribe som spelar i motsvarande division i Danmark och det här var en jämn historia från start till mål. Till slut drog Ribetjejerna det längsta strået och vann med 30-28. Mycket tack vare IFK-spelaren Naomi Olguin Jönsson (ny från KHK) som spelade hela matchen med danskorna då deras målvakt inte kom till start. I IFK:s mål fick tyvärr Felicia Johansen utgå med befarad hjärnskakning redan efter en kvart. Oline Jönsjö, normalt på M6, hoppade in i målet och gjorde det bra. Extra + i den här matchen till Klara Platoff som gjorde hela 10 mål.