Sveriges häftigaste handbollsklubb

Summering av årsmötet 2022

2022-09-01

Årsmöte

Under onsdagskvällen höll IFK Kristianstad årsmöte i Arenarestaurangen. Återigen visar föreningen plusresultat efter verksamhetsåret.

Mötet inleddes med att Marcus Kjellman pratade om det gångna året, Bo Silverbern utsågs till mötets ordförande och Malin Cullin sekreterare.

Huvudtränaren Stian Tönnesen presenterade sig och pratade kort om lagets visioner.

Valberedningen utsåg Lars Olof Rubin som ny medlem.

IFK Kristianstads styrelse 2022/23

Ordförande: Marcus Kjellman
Ledamöter: Annika Ohlsson, Peter Canaki, Malin Karlsson, Malin Cullin, Stephan Persson samt Magnus Larsson.

Resultat

På grund av att intäkterna ökat samt att föreningens kostnader minskat, gör att föreningen går med vinst på 532 024 kronor. Därmed är det egna kapitalet drygt 5,7 miljoner kronor. Anledningen till detta resultat är främst pågrund av att pandemin försvunnit då intäkterna ökat.

Föreningens intäkter höjdes från 14,5 miljoner kronor 20/21 till 21,6 miljoner kronor 21/22. Att den totala omsättningen sjönk från 30,8 miljoner kronor till drygt 28,2 miljoner beror till stor del av att föreningens bidrag sjönk från 16 miljoner kronor till 6,3 miljoner kronor.

Siffror

Vad 2021/22 2020/21
Omsättning 28,2 30,8
Resultat 0,53 0,4
Eget kapital 5,7 5,2

Utmärkelser

Under årsmötet delades priser ut till spelare eller ledare i IFK Kristianstad som utfört en extra ordinär prestation.

Överste Adolf Johnsson vandringspris
Priset tillfaller den medlem av föreningen som under året utfört den bästa idrottsprestationen.
Vinnare: Markus Olsson
Motivering: När Markus kom hem från proffsspel inför säsongen 20-21 var förhoppningarna stora och första året infriade han inte dem. Den här säsongen däremot blev precis den fullträff och succé som alla önskat. Markus har varit IFK:s klart bästa spelare den gångna säsongen och har visat att han fortfarande besitter internationella kvaliteter.

Vandringspriset "Carl Borgs minne"
Priset är avsatt att utdelats till en medlem, vars ålder inte får överstiga 21 år och som deltar i bollspel.
Vinnare: Noah Martinsson
Motivering: Noah är en hängiven spelare och gör alltid sitt bästa i alla situationer. Detta har lett till en stor utveckling där han tagit chansen på riksläger och nått hela vägen till att få göra junior-landskamper.
(Noahs pappa på bilden)

Kurt Tornemarks minne.
Priset utdelas till förtjänt ungdomsspelare eller ungdomsledare som på ett förtjänstfullt sätt representerat IFK Kristianstads ungdomshandboll.
Vinnare: Johan Lindskog
Motivering: Johan är en tränare som verkligen brinner för föreningen, han är en ambassadör både på och utanför planen. Han söker hela tiden olika sätt att förbättra föreningen, alltid glad och positiv. Samarbetar även och gärna med andra föreningar för att skapa en så bra vardag för sina spelare som möjligt. Ett föredöme som ledare.

/Richard Gersson

Till nyhetsarkivet