Andra raka segern uppe i Kungsbacka

2022-09-21

Espen spikade igen

Två matcher, två segrar. Så kan man sammanfatta uppstarten av årets grundserie. Under onsdagskvällen följdes premiärsegern mot Ystads IF upp med en stabil insats uppe i Kungsbacka, där IFK Kristianstad till sist kunde hålla undan och vinna med 28–24 efter en böljande tillställning.

IFK Kristianstad kom till matchen mot Aranäs med vind i seglen efter en riktig urladdning hemma mot den regerande svenska mästaren Ystads IF på hemmaplan. Detta märktes också under de inledande minuterna mot Aranäs. Det dröjde fem minuter innan Gustaf Banke fick ett skott på sig och sex minuter innan Aranäs hade spräckt sin målnolla. Under tiden hade gästande IFK Kristianstad mäktat med fem mål och drömstarten var ett faktum.

Men efter den strålande inledningen började spelet hacka en aning. De tekniska felen avlöste varandra och Banke fick inte riktigt tag på bollarna i målet. Således kunde hemmalaget gå i kapp och förbi efter dryga 15 minuters spel. Men efter detta spelade IFK upp sig och fyra raka mål i slutet av den första halvleken gjorde att halvtidsresultatet var 18–15 i IFK:s favör.
Den andra halvleken handlade sedan mest om ett IFK Kristianstad som höll ett behörigt avstånd ner till Aranäs. Detta trots att hemmalagets Alexander Lindén svarade för den ena paraden efter den andra. Men IFK kan tacka sin egen målvakt för att Aranäs aldrig kom riktigt nära.

För matchens stora man var nämligen norrmannen Espen Christensen, som kom in i slutet av den första halvleken. Målvakten räddade det mesta och släppte endast in nio mål i en andra halvlek där han ställdes mot X antal frilägen och linjelägen. I offensiv riktning handlade mycket om kantduon Albin Selin och Emil Frend Öfors som firade stora triumfer i framför allt kontringsspelet, där det gavs många lägen att skjuta mot ett öppet mål, eftersom Aranäs till stora delar valde att spela 7-mot 6 i anfallsspelet.

Espen Christensen i kombination med ett fint kontringsspel resulterade till sist i att IFK kunde vinna matchen med 28–24 och alltså kliva upp på fyra poäng av fyra möjliga efter två spelade matcher. Nästa match spelas redan på lördag, då kommer Eskilstuna Guif på besök till Kristianstad Arena.