Tredje raka segern

2022-09-24

Det vankades handbollsfest i Kristianstad Arena under lördagen. Eskilstuna Guif kom på besök och ställdes alltså mot fullpoängaren IFK Kristianstad i Coliseum. Efter en jämn inledning kunde hemmalaget springa ifrån och vinna med 34–30. Ett resultat som gör att IFK går upp i tillfällig serieledning i Handbollsligan.

IFK Kristianstad kom till matchen mot Eskilstuna Guif med två raka segrar och vind i seglen. Men gästerna har även de imponerat under de två första omgångarna och har ett ungt och talangfullt lag till förfogande. Detta märktes också under matchupptakten. Gästerna anfördes av Kasper Larsson och Erik Persson på nio meter och duon firade stora triumfer genom sitt fina skytte- och genombrottsspel.

Men efter dryga 15 minuters spel skulle matchbilden vända. Vid underläge 7–9 valde Stian Tönnesen att byta in sitt norska nyförvärv Trym Johnsen och som norrmannen tog för sig. Med en stegisättning som Albin Lagergren och med skottkraft som Iman Jamali kunde Johnsen Inom loppet av en minut prickade in två snabba mål och helt plötsligt var det utjämnat. Därefter passade Johnsen på att fylla på med två mål till innan halvtidssignalen ljöd. En första halvlek som bjöd på böljande spel, men där IFK till sist kunde få med sig en ledning med 18–15 in till pausen.

Den andra halvleken bjöd även den på böljande spel och det var ett Guif som vägrade att släppa taget om hemmalaget. Gästerna lyckades också kvittera en bit in i den andra akten, men man tog aldrig ledningen och det skulle straffa sig. IFK hittade gång efter annan till fina lägen för Ludvig Jurmala och Albin Selin (från straffkastlinjen) och det var också de som gjorde att IFK kunde rycka med 15 minuter kvar att spela.

IFK gick från 24–23 till 27–23 inom loppet av två minuter och därefter hämtade sig aldrig gästerna. Efter rycket kunde IFK kontrollera matchbilden och vinna med komfortabla 34–30 Något som alltså innebär att IFK Kristianstad går upp i tabelltopp av Handbollsligan efter sina tre inledande matcher.

Nästa match spelas redan på tisdag då det danska topplaget Skanderborg står för motståndet hemma i Kristianstad Arena. Det första av två möten i det sista kvalsteget till European League.