Olssons raket sänkte Alingsås

2022-10-23

Sju raka segrar i Handbollsligan

Alingsås på bortaplan är en av säsongens tuffaste matcher. Det stod klart redan på förhand att det skulle bli tal om en jämn match med mer kamp än skönspel och så blev fallet under söndagens match. Men till sist visade Markus Olsson varför han är en av de största legendarerna i IFK Kristianstads historia, detta när han bombade in matchavgörande 30–28 i IFK:s favör.

Alingsås har byggt om och byggt nytt på senare år. Borta är stommen från de lagen som IFK mötte i flera SM-finaler när det begav sig. In har istället flera av landets största talanger kommit och under söndagen visade de att det finns en ljus framtid i Estrad Arena. Anförda av storskytten Max Granlund och försvarsjätten Gustav Jönne kunde hemmalaget hålla jämna steg med ett IFK Kristianstad, som inför matchen sex segrar på lika många matcher. Men det skulle visa sig vara ett nästan helt jämnt utgångsläge inför den andra halvleken. Detta efter fortsatt fint spel från firma Andreas Cederholm och Markus Olsson på nio meter, samtidigt som Gustaf Banke fortsatte visa fin form efter den makalösa insatsen mot Skövde tidigare i veckan.

Den största höjdpunkten i den första halvleken var det däremot Matias Helt Jepsen som bjöd på. När tiden hade runnit ut fick gästande IFK Kristianstad frikast och fram klev dansken. Bollen letade sig in bakom Rikard Frisk, ett mål som fastställde halvtidsresultatet 17–16 i Alingsås favör.

Den andra halvleken bjöd även den på böljande och jämnt spel. Lagen turades om att tappa ledningar och till sist var det IFK Kristianstads tur att försöka döda matchen under den sista minuten. Fram klev Markus Olsson (vem annars?) och dunkade dit 30–28 från drygt tio meters håll. Ett mål som i praktiken avgjorde matchen och därefter bjöd lagen på vars ett mål till. Men det räckte alltså inte för Alingsås och i stället är IFK Kristianstad alltjämt utan poängtapp i Handbollsligan.