IFK bärgade nionde raka segern

2022-11-03

Torsdag ocb Skånederby mot den pigga nykomlingen OV Helsingborg på bortaplan. Då kunde IFK Kristianstad återigen ta en tämligen komfortabel seger. Ledning med 15–14 i halvtid utvecklades till slutresultatet 29–25. Ett resultat som innebär att IFK säkrade sin nionde raka seger och således också befäster sin serieledning i Handbollsligan.

OV Helsingborg vann fjolårets upplaga av allsvenskan. Denna fina formkurva har laget också tagit med sig under säsongsupptakten av Handbollsligan. Inför derbyt mot IFK placerade sig Helsingborg på en niondeplats och att det skulle bli en tuff uppgift stod klart tidigt för IFK Kristianstad.

Lagen följdes åt och turades om att gå upp i ledningen under i stort sett hela den första halvleken. En halvlek som annars präglades av fint försvarsspel och en stor mängd tekniska fel. Men till sist var det alltså IFK Kristianstad som fick med sig en knapp ledning in till halvtidsvilan (15–14).

Den andra halvleken inleddes sedan med att nyinbytte Emil Frend Öfors svarade för två mål och IFK hade plötsligt fått lite andrum. Ett andrum som aldrig försvann under den andra akten. Helsingborg kämpade förvisso frenetiskt och lyckades störa gästerna i både offensiven och defensiven, men denna kväll var IFK helt enkelt för bra.

Andreas Cederholm och Markus Olsson turades om att skicka iväg missiler från nio meter och när Helsingborg hade lite vittring klev antingen Gustaf Banke eller den ramstarka försvarsmuren, med kusinerna Henningsson, fram och räddade dagen. Detta gjorde att IFK till sist kunde hålla undan och vinna med 29–25.
Nästa match spelas nästa onsdag, då gästas vi av Hammarby hemma i Kristianstad Arena.