Tionde raka segern säkrad

2022-11-09

Segertåget rullar vidare. Under onsdagen säkrade IFK Kristianstad sin tionde raka seger hemma mot ett svårspelat Hammarby. Efter en jämn match kunde till sist Stian Tönnesens manskap vinna med betryggande 32–28 inför en hängiven hemmapublik i Kristianstad Arena.

Det var dukat för fest i handbollssverige under onsdagen. Sex olika matcher kastades igång vid 19, åtminstone var det så tanken såg ut. Men matchen mellan IFK och Hammarby försenades efter att ett brandlarm utlösts inför matchstart. Men det var ingen fara på taket och till sist kunde matchen dra igång, ungefär 20 minuter efter utsatt tid.

En match som började fartfyllt och böljande. IFK Kristianstad förlitade sig i mångt och mycket på duon Emil Frend Öfors och Markus Olsson, som bjöd på flera delikatesser i offensiven. I defensiven var det däremot kämpigare för hemmalaget. Firma Davidsson och Dolk orsakade huvudbry från nio meter och när de inte rann förbi var det Ludvig Lindeberg på vänsterkanten som hittade vägar för att hålla kvar gästerna i matchen.

Men trots ett frejdigt bortalag visade IFK, som så många gånger förr, att man har en tyngd som inte många kan försvara sig mot. 8–8 förvandlades till 11–8 och därefter släppte IFK aldrig greppet om ledningen. Halvtidsresultatet skrevs till 18–15 och inför den andra halvleken var goda råd dyra för Hammarby.

Men gästerna gav sig inte och när Gustav Davidsson prickade in kvitteringen till 24–24 efter 45 minuters spel vädrade bortalaget två poäng. Men två snabba mål av Ludvig Jurmala Åström och Markus Olsson gav IFK välbehövligt andrum och därefter fick hemmalaget en helt annan träff i försvars- och målvaktsspel. Således kunde slutresultatet skrivas till 32–28, ett resultat som gör att IFK behåller avståndet ner till de jagande lagen.