Oavgjort i seriefinalen efter dramatik

2022-11-16

Delad poäng i seriefinalen efter dramatik

Ny onsdag och ny match i Handbollsligan för IFK Kristianstad. Denna gång mot en av de absolut största utmanarna om de ädlaste platserna i tabellen, nämligen IK Sävehof på bortaplan i Partille Arena. En match som bjöd på det mesta och som efter stor dramatik till sist slutade 28–28 (14–14) och avståndet ner till Sävehof är således intakt.

IK Sävehof stod under våren i SM-final. Väl där blev det förvisso förlust mot Ystads IF, men inför denna säsong fick de bära ett favoritskap till att stå i den där SM-finalen på nytt. Men en hel uppsjö av skador har gjort att laget har tappat kurs och inför onsdagens match hade man fyra poäng upp till IFK Kristianstad i tabelltoppen.

Detta var dock inget som märktes i matchupptakten. I de inledande minuterna gick hemmalaget snabbt ifrån till en stabil ledning med hela 6–1, efter att bland annat Kelvin Roberts visat varför han anses vara en av landets kommande stjärnor. Därefter hämtade dock IFK upp underläget. Detta efter en urstark period i slutet av den första akten där underläge med 8–12 förvandlades till ledning med 13–12. En upphämtning som hade sänkt de flesta lagen, men Sävehof hämtade sig och när spelarna gick in till halvtidsvilan stod det 14–14 på resultattavlan.

Den andra halvleken bjöd sedan på liknande dramatik, där inget av lagen ville vika ner sig. IFK hade sina chanser att rycka en aning, men en del tekniska fel och en del räddningar från Simon Möller i hemmamålet grusade de drömmarna. Men även Sävehof hade sina chanser. Framför allt i matchens absoluta slutskede, där man ledde med 28–26 med tre minuter kvar. Men ett uppoffrande försvarsspel och en stabil målvakt (Espen Christensen) gjorde att IFK kunde hämta upp ännu ett underläge.

När Sävehof sedan inte fick iväg något riktigt avslut gavs IFK en sista chans att avgöra matchen. Stian Tönnesen tog timeout, men Zoran Bozic blev hårt uppvaktad och till sist kunde Simon Möller rädda en poäng för hemmalaget. Något som innebär att slutresultatet alltså skrevs till 28–28, vilket också innebär att avståndet ner till Sävehof står kvar vid fyra poäng och att IFK alltså fortfarande är obesegrat i Handbollsligan efter elva matcher.