Sveriges häftigaste handbollsklubb

Sent poängtapp i Skånederbyt

2022-12-13

Sent poängtapp i Skånederbyt

Efter ett kortare uppehåll var det dags för IFK att spela ”returen” mot HK Malmö, denna gång på bortaplan i Baltiska Hallen. En match som blev jämnare än vad många trott på förhand. Efter ett tidigt underläge förvandlades halvtidsresultatet 8–11 till slutresultatet 23–23 efter en sen kvittering av hemmalagets Hampus Nygren.

I slutet av november vann IFK med komfortabla siffror mot HK Malmö på hemmaplan. Därefter har IFK ställts mot Lugi och inför kvällens match väntade en dryg veckas vila innan lagen ställdes mot varandra igen. En vila som till en början verkade ha gjort mest gott för HK Malmö. Hemmalaget, som kämpar för sin existens i botten av tabellen, inledde matchen hungrigt och med ett strålande försvarsspel. Bakom försvarsmuren stod en Adam Krantz som var i den berömda ”zonen”. Denna kombination gjorde att ställningen var hela 10–4 i hemmalagets favör när Charles Hugosson lyckades sätta dit bollen bakom Espen Christensen.

Därefter jämnade spelet ut sig. IFK-spelarna anammade hemmalagets fina försvar och Espen Christensen radade upp kvalificerade räddningar. I anfallsspelet fanns det fortfarande påtagliga problem med att överlista Krantz. Detta till trots kunde IFK putsa till halvtidsresultatet till underläge med 8–11. Ett resultat som skvallrar om den tillknäppta tillställning som det bjöds på i Malmö.

Inför den andra halvleken var förutsättningarna glasklara för IFK Kristianstad. Man behövde fortsätta med samma försvars- och målvaktsspel, men framför allt sätta dit sina lägen i anfallsspelet. Delar i spelet som förbättrades så pass mycket att IFK hämtade sig och när gästerna gick från 15–17 till 19–17 var det många som trodde att segern var bärgad.

Men hemmalaget kämpar som sagt för att undvika nedflyttning och Malmö-spelarna gav sig aldrig. Trots att Markus Olsson dunkade dit 23–21 med en dryg minut kvar att spela, så skulle Malmö komma tillbaka på nytt. Först reducerade Magnus Persson och när IFK sedan missade chansen att avgöra, så stack Malmö upp på nytt. Det första avslutet räddades av Gustaf Banke, men på returen höll sig Hampus Nygren framme och prickade dit slutresultatet 23–23 precis innan hesa Fredrik ljöd för sista gången.

Till nyhetsarkivet