Dramatisk upplösning när Isak Larsson avgjorde

2022-12-26

Dramatiskt när Isak Larsson avgjorde

Det såg länge ut att bli en komfortabel seger när IFK Kristianstad gästade Hammarby under annandagen. Men en sen forcering från hemmalaget gav matchen nytt liv, men då klev Isak Larsson fram och sköt två poäng hem till Skåne med sitt mål som gav slutresultatet 27–26 i IFK:s favör.

Hammarby på bortaplan är en av säsongens tuffaste uppgifter på förhand. Eriksdalshallen bjuder allt som oftast på en elektisk inramning och på plan har Hammarby visat att man är att räkna med. Men det såg länge ut som att IFK skulle få en bekväm resa mot ännu en seger i Handbollsligan. Anförda av ett magiskt försvarsspel kunde gästerna dra ifrån omgående.

Efter 15 minuters spel prickade Albin Selin dit sitt tredje straffmål fram till ledning med 9–3. En ledning som visade hur svårt hemmalaget hade att såga sig förbi IFK-försvaret, med kusinerna Henningsson i spetsen. I offensiven handlade sedan mycket om Andreas Cederholm och linjebjässen Ludvig Jurmala, som ordnade straffar på löpande band.

Efter den inledande kvarten spelade hemmalaget upp sig och i halvtid var ledningen reducerad en aning. Men det var trots allt IFK som hade ett järngrepp om matchen och gästerna var följaktligen i ledning med 15–10 inför den andra akten.
Den andra halvleken fortsatte sedan som den första hade fortlöpt, nämligen med lag som bytte mål och där IFK kontrollerade matchbilden. Men när Ludvig Jurmala prickade dit 25–20 med fem minuter kvar, fick hemmaspelarna Lidners knäpp. Kantspelarna Ludvig Lindeberg och Oliver Wigmark gjorde fem snabba mål och för IFK:s del var Philip Henningsson den enda som lyckades hitta rätt. Således var också ställningen blott 26–25 när endast 30 sekunder återstod. Men då klev han fram.

Isak Larsson och hans lagkamrater hade problem att såga sig förbi försvaret, men då gick den unga spelmotorn på genombrott och ur dålig vinkel lyckades han pricka dit det förlösande målet som betydde 27–25. Därefter kunde förvisso ”Bajen” reducera, men det var mest av akademisk betydelse, för detta var en match som IFK vann, även om det blev mer dramatiskt än vad många hade kunnat ana.