Komfortabel seger avslutade 2022

2022-12-30

Stabil seger i årets sista match

En intensiv höst lider mot sitt slut och IFK Kristianstad såg till att avsluta 2022 i dur. Detta gjordes genom en komfortabel seger med hela 34–19 mot OV Helsingborg. Ett resultat som innebär att IFK går in i serieledning med två poäng till godo till tvåan Sävehof inför 2023.

Slutresultatet skvallrar om en ensidig historia och det var precis det som publiken i Kristianstad Arena fick se från första minut. Gästerna tog förvisso ledningen med 1–0, men när Markus Olsson och Andreas Cederholm vände matchen till hemmaledning var dramatiken egentligen över. IFK höll OV Helsingborg på behörigt avstånd.

Det avgörande rycket skulle dock komma. Hemmalaget gick från 6–5 till 10–5 och det var ett ryck som släckte gästernas hopp. Därefter handlade det mesta om Gustaf Banke i hemmaburen och ett kontringsspel som anfördes av Emil Frend Öfors som gjorde fem mål innan halvtidsvilan. En halvtidsvila som förkunnade att IFK hade tio måls ledning med sig in i paus. Mycket tack vare tidigare nämnda Banke, som räddade mer än hälften av skotten som prickade mål.

Efter 18–8 i halvtid blev det andra akten av akademisk betydelse. Stian Tönnesen fick chansen att rotera truppen inför det stundande VM-uppehållet. Samtidigt fortsatte Gustaf Banke att agera mänsklig vägg och i offensiven tog Anton Hallbäck över facklan i kontringsspelet. Detta gjorde att Helsingborg aldrig var riktigt nära att hota hemmaledningen och slutresultatet kunde till sist skrivas till hela 34–19, vilket är den största segermarginalen under den pågående säsongen.

Nu väntar ett VM-uppehåll där det bland annat bjuds på toppklassig handboll i Kristianstad Arena. Därefter stundar en vårsäsong med en rafflande kamp om SM-guldet, samtidigt som IFK ställs mot Hammarby i finalspelet av den svenska cupen.