Olsson firade 400 med storseger

2023-03-02

Markus Olsson fortsätter att bocka av bedrifter i den brandgula historieboken. Under torsdagen spelades match nummer 400 i IFK-tröjan, en milstolpe som firades med två komfortabla poäng uppe i Eskilstuna mot Guif. Detta efter att IFK gått på knock i den första halvlek, där man tog med sig en ledning med hela 20–8 in till den andra akten. Ett resultat som sedermera utvecklades till det komfortabla slutresultatet 35–27 i IFK Kristianstads favör.

Orden om Markus Olsson är många och superlativen räcker inte alltid till för att beskriva den hårdskjutande vänsternian med nummer fyra på ryggen. Flest mål i IFK Kristianstads historia var ett rekord som bockades av tidigare under säsongen och nu spelade Olsson alltså sin 400:e match i den brandgula tröjan. Det var då också passande att just Olsson inledde målskyttet, när han prickade dit 1–0 efter 30 sekunders spel. Ett mål som blev början på slutet av matchen mellan IFK och Guif.

IFK mäktade nämligen med fem raka mål innan hemmalaget kunde reducera från straffpunkten. Ett ryck som slutspelsjagande Guif aldrig skulle hämta sig från. Gustaf Banke storspelade mellan stolparna och i offensiv väg hade Emil Frend Öfors och Albin Selin julafton i kontringsspelet. Detta ledde till att ledningen växte och växte och när Herman Josefsson prickade in sitt första för dagen innebar det ledning med hela 16–6 efter endast 22 minuters spel. Därefter kunde alltså IFK dryga ut ledningen ytterligare och efter halva matchen var ställningen 20–8 i gästernas favör.

I den andra halvleken spelade sedan hemmalaget upp sig en aning, men bortaledningen var aldrig riktigt hotad. Istället kunde IFK defilera hem två nya poäng efter slutresultatet 35–27. Ett resultat som innebär att IFK alltjämt har två poäng ner till jagande Sävehof på andra plats i tabellen. Detta när endast tre omgångar återstår av grundserien när vi nu går på ett kortare landslagsuppehåll innan den andra akten av cupfinalen mot Hammarby.