Stabil seger när seriesegern firades

2023-03-24

Seriesegern var förvisso redan säkrad, men IFK gjorde trots allt jobbet när Aranäs städades av på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till sist till … ett resultat som innebär att IFK nu innehar det ointagliga försprånget på fem poäng ner till jagande Sävehof på andra plats i tabellen med en match kvar att spela av Handbollsligan.

IFK Kristianstad har imponerat stort under säsongen. Inför fredagens batalj mot Aranäs hade laget förlorat blott två av 24 matcher och under torsdagen fick spelarna fira seriesegern i kavaj. Detta eftersom jagande Sävehof gick på pumpen i matchen mot Skövde och således inte kunde ta igen försprånget, som inför matchen mot Aranäs var tre poäng stort.

Men trots att seriesegern redan var säkrad, så var det ett IFK Kristianstad som gick ut och gjorde jobbet, och mer därtill, mot ett slutspelsjagande HK Aranäs. Efter fyra minuter prickade Viktor Rhodin dit 3–2 till gästerna, men då var det roliga slut för Kungsbacka-laget. Efter 20 minuter hade hemmalaget ryckt åt sig en ledning med 13–6, ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande.

När spelarna gav sig in för halvtidsvila var ställningen 17–11 och i den andra halvleken kunde Stian Tönnesen ge unga förmågor såsom Herman Josefsson, Albin Leyman och Elliot Nilsson chansen att visa upp sig för en mycket nöjd hemmapublik. Att målvakten Espen Christensen (tillsammans med försvaret) stängde igen totalt gjorde att Alfred Ehn och de andra brandgula spelarna kunde trycka på i kontringarna och slutresultatet skrevs till sist till imponerande 34–20.

Härnäst väntar bortamatch mot Ystads IF. Därefter väntar en ytterst spännande slutspelsvår. En vår där IFK kommer att ha hemmaplansfördel hela vägen in i mål, oavsett motstånd.