Sveriges häftigaste handbollsklubb

Talangerna imponerade när IFK segrade i epilogen

2023-03-31

Talangerna imponerade när IFK segrade i epilogen

Under fredagen var det den stora avslutningen av Handbollsligan. Då vann IFK Kristianstad mot de regerande mästarna från Ystads IF. Slutresultatet skrevs till sist till 30–28 efter att de yngre förmågorna klivit fram och visat att de är att räkna med i slutspelet.

För IFK Kristianstad gällde inte matchen mot Ystad något alls, i teorin. Stian Tönnesen passade på att vila några av sina tongivande pjäser och istället gavs spelare som Zoran Bozic, Isak Larsson och inte minst Herman Josefsson chansen. En chans som ungtupparna tog tillvara på.

Men matchen började i moll för brandgult. Hemmalaget gick upp till en tidig 3–0-ledning och då såg det ut att bli en tråkig avslutning på en fenomenal grundserie för IFK:s del. Men då spelade gästerna upp sig och efter en stark andra halva av den första akten kunde faktiskt gästerna gå till halvtidsvila i ledning med 15–13.

Den andra halvleken blev sedan precis lika jämn och slutade faktiskt 15–15. Ett händelseförlopp som innebar att IFK fick bästa möjliga avslut inför det stundande slutspelet och kvartsfinalserien mot HK Aranäs.

Ett slutspel där Stian Tönnesen har fått precis de svar som önskades. Philip Henningsson och Herman Josefsson svarade för sex mål vardera och den sistnämnda visade prov på sin oerhört höga potential.

Mittsexan kom till bra lägen och visade att det inte är något fel på målfabrikationen, utöver den oerhört fina defensiven som finns i Josefssons arsenal.

Nu andas vi ut fram till måndagens inledande kvartsfinal på hemmaplan. Då kommer alltså HK Aranäs på besök och det blir det första hindret på vägen mot den hägrande SM-finalen.

Till nyhetsarkivet