Seger i första kvartsfinalen

2023-04-03

Mäktig vändning gav ledning I kvartsfinalserien

Efter en knackig start kunde IFK visa klassen och vända i den första kvartsfinalen mot Aranäs. Slutresultatet skrevs till sist till 29–25 efter en imponerande andra halvlek inför en mäkta imponerad hemmapublik i Kristianstad Arena.

Tabellettan mot tabellåttan brukar sällan innebära några jämna bataljer i kvartsfinalerna av SM-slutspelet. Men HK Aranäs, som har skrivit historia i år, visade omedelbart att man inte kommer bli någon munsbit för IFK Kristianstad.

I matchupptakten bytte lagen mål med varandra och inget av lagen kunde göra det där rycket för att haka av motståndet. Men i slutet av den första akten fick gästerna fullträff med sitt halvdistansspel, samtidigt som IFK-anfallet gick i stå. Detta gjorde att gästerna kunde rycka åt sig en komfortabel ledning inför halvtidsvilan, där ställningen var 19–14 i gästernas favör.

Inför den andra halvleken vädrade gästerna en skräll och det blev snabbt tydligt för hemmaspelarna att precis vad som helst kan hända i slutspelet. Men istället för att frysa till is och bli handlingsförlamade gjorde IFK-spelarna raka motsatsen.

Gustaf Banke stängde igen i buren och släppte in ett mål på de inledande 19 (!) minuterna av andra halvlek. En bedrift som i sig gav laget en chans att komma in i matchen och den chansen tog man. Kontringsspelet kom igång och i anfallsspelet hittade Matias Helt Jepsen och Philip Henningsson (i Markus Olssons frånvaro) betydligt fler luckor än under de första 30 minuterna. Detta gjorde att IFK till sist kunde springa ifrån och vinna med 29–25, vilket innebär ledning med 1–0 i matchserien som spelas i bäst av fem.

Nästa match spelas redan på torsdag, denna gång uppe i Kungsbacka och då ska IFK göra allt i sin makt för att knipa en 2–0-ledning i matchserien.