Utökad kvartsfinalledning efter fin bortainsats

2023-04-06

Utökad kvartsfinalledning efter stark bortainsats

Med 1–0-ledningen i ryggen var det ett IFK Kristianstad som var inne i slutspelet. Men HK Aranäs fortsatte att kämpa och till sist var det under de sista tio minuterna som match 2 avgjordes. Väl där var IFK det starkare laget och slutresultatet skrevs till sist till 29–23, vilket innebär ledning med 2–0 i matchserien.

Den första kvartsfinalen blev en jämn historia mellan IFK Kristianstad och HK Aranäs. IFK fick kämpa hela vägen in i mål, men kunde till sist vända och vinna. Ett skönt kvitto inför resten av slutspelet.

Men även den andra matchen skulle bli en kamp in på slutsignal. HK Aranäs fortsatte med sitt finurliga anfallsspel och när det inte var fina linjeinspel som gav mål, var det Robert Ladan som stack på kontring. Men IFK hade gjort läxan i defensiven och Gustaf Banke gjorde en helgjuten insats mellan stolparna. Detta till trots så kunde HK Aranäs gå till halvtidsvila i ledning med 14–13.

Men precis som i det första mötet så måste Stian Tönnesen ha sagt några magiska ord i halvtidsvilan. För bortaspelarna kom ut till den andra halvleken och gjorde 5–1 på hemmalaget. Ett ryck som gav ledning med 18–15, en ledning som man aldrig skulle släppa.

Lagen bytte mål fram till den avslutande fasen, då Aranäs tog ut målvakten för att skapa ett övertag i offensiven. Men IFK:s defensiv klev fram, vilket gjorde att Anton Hallbäck och de andra IFK-spelarna kunde springa in med mål i öppet mål. Något som gjorde att slutresultatet skrevs till 29–23 och 2–0-ledningen är alltså ett faktum.

Ytterligare en spelare som förtjänar ett omnämnande är linjebjässen Ludvig Jurmala Åström. Mittsexan, som nyligen blev uttagen i det ”riktiga” landslaget, svarade för sju fullträffar och en fin kämpainsats.

Nu väntar en kortare vila för de brandgula kämparna. Redan på söndag är det dags för nästa hemmamatch. Då har IFK alltså möjlighet att gå upp till 3–0 och avancera till semifinalen.