Fin insats säkrade semifinalplatsen

2023-04-09

Avancemanget säkrat efter fin insats

Med en 2–0-ledning i ryggen och hemmaplan var det ett fint utgångsläge för IFK Kristianstad inför den tredje matchen mot HK Aranäs. Men jobbet skulle göras också och det var något som hemmaspelarna lyckades med. Till sist skrevs slutresultatet till 36–30, vilket innebär säkrat avancemang till SM-semifinalen mot Hammarby IF.

De två första matcherna hade resulterat i två segrar, om än med knapp marginal. Således var förutsättningarna glasklara inför söndagens tredje match mot HK Aranäs hemma i Kristianstad Arena. Vid seger skulle Stian Tönnesens gäng ta sig vidare till semifinal-stadiet, samtidigt som en förlust hade inneburit fortsatta chanser att försöka avgöra matchserien.

Redan från start stod det klart att även den här matchen skulle bli en jämn batalj. Lagen turades om att ha fina perioder, men IFK kunde till sist gå till halvtidsvila i ledning med 16–12. En ledning som uppstod mycket tack vare Espen Christensens fina målvaktsspel och ett fint kontringsspel signerat Anton Halén och Emil Frend Öfors.

Trots det fina utgångsläget inför den andra halvleken, kunde inte IFK räkna in segern direkt. Gästerna jobbade sig in i matchen och med knappt 20 minuter kvar att spela kunde Viktor Rhodin kvittera för Aranäs. Men till sist visade IFK att det finns en oerhörd kvalitet i truppen och att det ska krävas något alldeles särskilt för att vinna hemma i Kristianstad Arena.

Hemmalaget höjde sitt försvarsspel, samtidigt som det blev maximal utdelning i offensiven. Detta gjorde att slutresultatet till sist blev 36–30 och därmed var 3¬–0 i matchserien ett faktum.

Nu väntar semifinaler mot Hammarby. Även där kommer IFK alltså ha hemmaplansfördel, i kraft av serien av grundserien.