Sveriges häftigaste handbollsklubb

Magisk halvlek gav ledning i matchserien

2023-05-03

Magisk halvlek gav ledning i matchserien

Efter ett långt speluppehåll var det dags för IFK Kristianstad att ställas mot Hammarby i den första semifinalen.
Då gick hemmalaget på knock i Kristianstad Arena och vann med 26–20 efter en magisk första halvlek.

Den nionde april spelade IFK den tredje och sista kvartsfinalen mot Aranäs på hemmaplan. Därefter IFK-spelarna haft spelledigt i nästan en månad och i kväll var det äntligen dags för den första semifinalen, där Hammarby IF väntade på hemmaplan. Men något tal om matchotränade spelare hann det aldrig bli.

Hemmaspelarna gick ut och spelade som i trans. Gustaf Banke storspelade i målet, försvarsspelet stängde igen defensiven och i offensiv riktning firade Markus Olsson, Matias Helt Jepsen och de andra stora triumfer.

Efter 12 minuter kontrade Emil Frend Öfors in 9–4. Ett mål som efterföljdes av att Hammarby-tränaren, Patrik Fahlgren, tog sin andra timeout för kvällen. Ett drag som stoppade blödningen tillfälligt, men IFK-spelarna hade bestämt sig för att vinna den här kvällen och in till halvtidsvilan hade IFK med sig en ledning med 18–10.

Åtta måls underläge är förstås en tuff uppgift för de flesta lagen. Men Hammarby gav det ett försök och spelade upp sig betänkligt i den andra akten. Men IFK spelade lugnt och sansat och till sist kunde slutresultatet skrivas till komfortabla 26–20 i IFK:s favör.

En spelare som förtjänar ett extra omnämnande är högernian, Andreas Cederholm, som fick göra ”riktig" comeback från sin knäskada. Cederholm fanns som bekant med i den sista kvartsfinalen mot Aranäs, men matchades sparsamt då. Men i kvällens match blev det fyra fullträffar och den tidigare landslagsspelaren visade att han kommer bli en av slutspelsnycklarna under resten av våren.

Resultatet innebär att IFK har med sig ledning med 1–0 i matchserien inför match 2 mellan lagen. Den matchen avgörs i Eriksdalshallen nu på söndag. Därefter väntar nästa hemmamatch, som avgörs kommande tisdag.

Till nyhetsarkivet